Οι Γερμανοί το Κοινωνικό Βραβείο της AIMS

Gazzetta team
Οι Γερμανοί το Κοινωνικό Βραβείο της AIMS

bet365

Στο Διεθνή Μαραθώνιο του Μονάχου θα απονεμηθεί το Κοινωνικό Βραβείο της AIMS (Διεθνής Ένωση Μαραθώνιων και Αγώνων Δρόμων) για το 2016.


Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 11 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της τέταρτης ετήσιας εκδήλωσης για την βράβευση των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων της χρονιάς που και φέτος θα φιλοξενήσει η Αθήνα.

Σκοπός του βραβείου αυτού είναι η ενίσχυση των αγώνων που γίνονται για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών. Οι Γερμανοί διοργανωτές προωθούν ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Laufend integrieren»( «συνεχής ενσωμάτωση»). Με τη χώρα να δέχεται μεγάλους αριθμούς προσφύγων από την πρόσφατη ανθρωπιστική κρίση, οι διοργανωτές του Μαραθώνιου στο Μόναχο αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν στην γερμανική κουλτούρα.

Ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, σχολίασε για την εν λόγω προσπάθεια του Μονάχου: «Είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσε ο Μαραθώνιος του Μονάχου αναγνωρίζεται με αυτό το βραβείο. Αισθάνομαι ότι αυτό είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πως οι διοργανώσεις αγώνων δρόμου μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για μια ανθρωπιστική πρόκληση, όπου εκατομμύρια πρόσφυγες αναζητούν την ασφάλεια στην Ευρώπη».

Οι Γερμανοί έχουν ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα ενσωμάτωσης θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

 

Τελευταία Νέα