Ο 34ος Μαραθώνιος κινεί την οικονομία της πόλης

Gazzetta team
Ο 34ος Μαραθώνιος κινεί την οικονομία της πόλης

bet365

Oι 50.000 δρομείς στον φετινό 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, κινούν την οικονομία της πόλης.

Στις 7.500 εκτιμάται ο αριθμός των συμμετεχόντων που έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 105 χώρες, οι οποίοι -βάσει έρευνας που έγινε- αποδείχθηκε ότι συνοδεύονται κατ’ ελάχιστον από ένα ακόμη άτομο. Μένουν δε στην Αθήνα (ή στην Ελλάδα) για πέντε μέρες κατά μέσο όρο.

Υπολογίζεται δε, ότι για τη διαμονή και τη διατροφή τους, τη συμμετοχή στους αγώνες και τις παράλληλες δραστηριότητες του Αυθεντικού Μαραθωνίου, για επισκέψεις και ξεναγήσεις και για αγορά αναμνηστικών ξοδεύουν γύρω στα 1.000-1.200 ευρώ έκαστος.

Οι διοργανωτές ωστόσο - ο ΣΕΓΑΣ δηλαδή μέσω του Μαραθωνίου της Αθήνας- συνεργάζονται ήδη με 80 τουριστικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο και έχουν θέσει ως στόχο να κερδίσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στο μέλλον από τους περίπου 2 εκατ. δρομείς οι οποίοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε διαφορετικές χώρες για να λάβουν μέρος σε κάποια από τις 1.000 διοργανώσεις Μαραθωνίων που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο ετησίως.

Κι αν αυτοί οι αριθμοί είναι ικανοί για να τονώσουν την τουριστική κίνηση της Αθήνας στα μέσα Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας πως ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός δεν είναι απλώς ένα μαζικό δρομικό γεγονός, αλλά μια διοργάνωση που επηρεάζει θετικά πολλούς τομείς, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί κι ο εσωτερικός τουρισμός.

Για να δώσουν το “παρών” στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας έρχονται επιπλέον στην πρωτεύουσα περί τα 3.000 άτομα, δρομείς και συνοδοί, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τουλάχιστον για μία μέ δύο ημέρες πριν τον αγώνα, προσθέτοντας κι εκείνοι με την παρουσία τους στην τόνωση της αγοράς στην πόλη.

 

Τελευταία Νέα