Ο Γκεμπρεσελασιέ εξελέγη στην προεδρία του στίβου της Αιθιοπίας

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Γκεμπρεσελασιέ εξελέγη στην προεδρία του στίβου της Αιθιοπίας

bet365

Ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα ενόψει του Μαραθωνίου, προσκεκλημένος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων και Αγώνων Δρόμου (AIMS), εξελέγη χθες πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου της Αιθιοπίας.

Ο εμβληματικός δρομέας αναλαμβάνει τα ηνία της ομοσπονδίας του στίβου της χώρας του σε μία περίοδο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικών συζητήσεων, λόγω των επανειλημμένων κρουσμάτων ντόπινγκ, όπως και η γείτονας της, Κένυα.

Στόχος του Γκεμπρεσελασιέ είναι να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την αίγλη του αθλήματος.
Η Αιθιοπία κέρδισε μόλις ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, πραγματοποιώντας την μικρότερη συγκομιδή από το 1992.


Η Ομοσπονδία Στίβου της χώρας πραγματοποίησε τη συνέλευση κεκλεισμένων των θυρών και εξέλεξε τον Γκεμπρεσελασιέ ως επικεφαλής της, αργά χθες το Σάββατο.

«Νιώθω μεγάλη τιμή να εκλεγώ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου της Αιθιοπίας. Θα εργαστούμε για ένα λαμπρό μέλλον για τον αθλητισμό της Αιθιοπίας,» έγραψε ο Γκεμπρεσελασιέ στο λογαριασμό του στο Twitter.


Ο Γκεμπρεσελασιέ, εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση περασμένο Μάρτιο, κατακτώντας το πρώτο από οκτώ συνολικά χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε κλειστό και ανοικτό Στίβο, στη Στουτγάρδη το 1993 και εξακολουθεί να κρατάει τα παγκόσμια ρεκόρ, στα 5.000 μέτρα και στον μαραθώνιο.
Κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 10.000 μέτρα το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ.

 

Τελευταία Νέα