Το μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από έναν 15χρονο ιστιοπλόο

Gazzetta team
Το μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από έναν 15χρονο ιστιοπλόο

bet365

Για πέμπτη μέρα συνεχίστηκε χθες Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο περίπλους της Λέσβου με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος (τύπου optimist) που επιχειρεί ο 15χρονος Ανδρόνικος Κόρακας.

Κοντός στέλνοντας με το δικό του τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί.
Με ισχυρό νότιο άνεμο ο Ανδρόνικος έπλευσε από το Πλωμάρι μέχρι τη Νυφίδα (παραλία του Πολιχνίτου στην είσοδο του Κόλπου της Καλλονής) όπου κάτοικοι και παιδικοί του φίλοι τον υποδέχτηκαν θερμά.

Aς σημειωθεί εδώ ότι στη Νυφίδα ο Ανδρόνικος περνά τα καλοκαίρια του αφού ο Πολιχνίτος είναι τόπος καταγωγής του πατέρα του Στρατή Κόρακα, παλιού βουλευτή και Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και σήμερα επικεφαλής τη παράταξης του κόμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Ο Ανδρόνικος θα συνεχίσει τον περίπλου της Λέσβου τη Δευτέρα, ενώ θα αξιοποιήσει τις δύο αυτές ημέρες, προκειμένου να ξεκουραστεί αλλά και να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες.

Ο 15χρονος ιστιοπλόος, πραγματοποιεί τον περίπλου της Λέσβου με το μικρό του ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου Optimist διακηρύσσοντας πως «οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί αλλά κυνηγημένοι συνάνθρωποί, κυνηγημένοι από την πείνα και τον πόλεμο και χρειάζονται αλλά προπάντων αξίζουν την αλληλεγγύη μας».

Σκοπός του Ανδρόνικου επίσης είναι να προβάλει την πατρίδα του τη Λέσβο και το έργο της οργάνωσης νέων «Jougend Rettet» (Η Νεολαία Σώζει), της οποίας είναι το νεότερο μέλος. Η Jougend Rettet με ένα ψαροκάικο κατάλληλα εξοπλισμένο και αφετηρία τη Μάλτα σώζει ναυαγούς μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα