Φυλακή σε προπονητές και γιατρούς που εμπλέκονται με ντόπινγκ στη Ρωσιά

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Φυλακή σε προπονητές και γιατρούς που εμπλέκονται με ντόπινγκ στη Ρωσιά

bet365

Σε μία προσπάθεια να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο σε θέματα που αφορούν το ντόπινγκ ρωσικό κοινοβούλιο «πέρασε» νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης σε προπονητές, γιατρούς και προσωπικό εμπλέκεται με χορήγηση απαγορευμένων ουσιών.

Οι ποινές ξεκινούν με χρηματικά πρόστιμα ύψους 1 εκατομμυρίων ρουβλίων και φτάνουν έως περιορισμό της ελευθερίας για δύο χρόνια ή και ένα χρόνο φυλακή, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρχε εξαναγκασμός του αθλητή για τη λήψη απαγορευμένων ουσιών.

Φυσικα, προβλέπεται αποκλεισμός περισσότερων των 4 ετών από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται ενόψει του δευτέρου μέρους της έκθεσης Μακλάρεν, η οποία αναμένεται τον προσεχή Δεκέμβριο και αναμένεται να φέρει δε δυσμενέστερη θέση τη τον ρωσικό αθλητισμό.

«Αυτός ο νόμος είναι η απάντηση στην κριτική που δεχόμαστε ότι δεν κάνουμε τίποτα για να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ. Δίνει έμφαση στην πολιτική περί μηδενική ανοχής σε ότι αφορά στο ντόπινγκ, πρωτίστως στους προπονητές που εξαναγκάζουν ανήλικους αθλητές σε χρήση παράνομων ουσιών» δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζούκοφ, μέλος του κοινοβουλίου και πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής.

 

Τελευταία Νέα