Θα πάει στον ψυχολόγο ο Κύργιος

Gazzetta team
Θα πάει στον ψυχολόγο ο Κύργιος

bet365

Στις τρεις εβδομάδες αναμένεται να μειωθεί η ποινή αποκλεισμού δύο μηνών που έχει επιβληθεί στον Νικ Κύργιο, καθώς, όπως μεταδίδουν σήμερα τα ΜΜΕ από την Αυστραλία, ο ομογενής τενίστας συμφώνησε σε ένα «πλάνο φροντίδας».

Ο 21 ετών αθλητής, ο οποίος είναι Νο 13 στην παγκόσμια κατάταξη, τιμωρήθηκε με τον εν λόγω αποκλεισμό και πρόστιμο 25.000 δολαρίων, επειδή κρίθηκε ένοχος για παράβαση κανονισμών και διακωμώδηση του αθλήματος στην αναμέτρηση με τον Γερμανό Μίσα Ζβέρεφ για το τουρνουά Masters στη Σανγκάη.

Η ATP είχε ανακοινώσει ότι ο αποκλεισμός θα μειωνόταν, εάν ο Αυστραλός συμφωνούσε σε «ένα πλάνο φροντίδας υπό την καθοδήγηση αθλητικού ψυχολόγου ή ένα ισοδύναμο πλάνο, το οποίο θα ενέκρινε η ΑΤΡ». Μολονότι ο αποκλεισμός είναι καθαρά ακαδημαϊκός, καθώς ο Κύργιος δεν είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο τουρνουά για φέτος, η διοργανώτρια αρχή του ανδρικού επαγγελματικού τένις ανακοίνωσε πως ο παίκτης αποδέχθηκε τη βοήθεια.

«Ο Νικ αποδέχθηκε το πλάνο φροντίδας που του προσφέρθηκε από την ATP» δήλωσε εκπρόσωπος της διοργανώτριας στο πρακτορείο ειδήσεων "Australian Associated Press" και πρόσθεσε: «Οι λεπτομέρειες και το περιεχόμενο του πλάνου είναι αυστηρά εμπιστευτικές».

Ο Κύργιος ηττήθηκε 6-3, 6-1 από τον Ζβέρεφ στο πλαίσιο του β΄ γύρου του Masters στη Σανγκάη. Η αναμέτρηση διήρκεσε μόλις 48 λεπτά, καθώς, όταν ο Ελληνοαυστραλός αντιλήφθηκε πως το ματς έγερνε οριστικά προς τον αντίπαλό του, άρχισε να δείχνει αδιαφορία, να μην παίζει και να κάνει υπερβολικές κινήσεις, ενώ έφτασε στο σημείο να... πασάρει στον Ζβέρεφ για να του βάλει πόντο!

Αυτή η συμπεριφορά του Κύργιου προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αλλά και την επέμβαση του διαιτητή που του έκανε συστάσεις και παρατηρήσεις. Όμως τότε ο νεαρός τενίστας άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον διαιτητή, ενώ τα έβαλε και με έναν θεατή, προτού αποχωρήσει από το κορτ μετά το τέλος του αγώνα, εν μέσω αποδοκιμασιών από το κοινό.

Αργότερα εμφανίστηκε μετανιωμένος, δήλωσε ψυχικά και σωματικά κουρασμένος και ζήτησε συγγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Η αρχική τιμωρία του Κύργιου θα τον άφηνε εκτός δράσης μέχρι το Όπεν Αυστραλίας, ωστόσο, εφόσον η ΑΤΡ μειώσει την τιμωρία του Κύργιου, θα του επιτραπεί να αγωνιστεί ξανά από τις 7 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η εφετινή σεζόν του Κύργιου έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν άλλα τουρνουά πλην του World Tour Finals που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο και στο οποίο ο 21χρονος δεν κατάφερε να προκριθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα