Οι κορυφαίοι μαραθώνιοι του πλανήτη κάνουν εκκίνηση από τον 34ο ΑΜΑ

Gazzetta team
Οι κορυφαίοι μαραθώνιοι του πλανήτη κάνουν εκκίνηση από τον 34ο ΑΜΑ

bet365

Οι έξι μεγαλύτερες διοργανώσεις Μαραθωνίου Δρόμου παγκοσμίως – εκείνες του Σικάγο, της Βοστόνης, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Βερολίνου και του Τόκιο – συναντώνται στην Αθήνα, τις ημέρες που η πόλη θα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού.

Ένα διπλό γεγονός – εκτός της φετινής ελληνικής διοργάνωσης με το ρεκόρ συμμετοχών των 50.000 δρομέων – φέρνει τους κορυφαίους μαραθωνίους του κόσμου στην Αθήνα: το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) που διοργανώνεται φέτος παράλληλα με το 10ο Συμπόσιο της ΑIMS, το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με την διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας

Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι Μαραθωνίων Δρόμων από όλο τον κόσμο προγραμματίζεται να έρθουν στην Αθήνα στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, ο θρυλικός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ.

Με ιστορία 34 ετών το παγκόσμιο συνέδριο της AIMS έκανε τα πρώτα του βήματα στο Λονδίνο το 1982, ως σχεδόν μια ιδιωτική συνάντηση μεταξύ των διοργανωτών μαραθωνίων, ενώ το πρώτο ανοικτό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο την επόμενη χρονιά με πλέον πρόσφατο εκείνο του Μαΐου του 2014 στο Νταρμπάν της Νοτίου Αφρικής.

Εκτός του 21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου – το οποίο φιλοξενείται για δεύτερη φορά στην ελληνική πρωτεύουσα, καθώς είχε πραγματοποιηθεί και το 2010 παράλληλα με τον επετειακό Μαραθώνιο για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα – στην Αθήνα πραγματοποιείται και το 10ο συμπόσιο της AIMS για τον Μαραθώνιο.

Στόχος της ετήσιας διεθνούς ενδιαφέροντος εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει τη στενή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων όσων ασχολούνται με τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Η θεματική ομπρέλα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Η απειλή του ντόπινγκ στους Αγώνες Μεγάλων Αποστάσεων» και αποτελεί συνέχεια της περυσινής θεματικής.

Το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο AIMS θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Center Hotel (Μιχαλακοπούλου 50), ενώ στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και το 10ο Συμπόσιο την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή (11/11) σε χώρο του ξενοδοχείου, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου της AIMS παρουσία των προέδρων του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου και της ΑIMS Πάκο Μποράο και του Χαιλέ Γκεμπρεσελασιέ, προκειμένου να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του 21ο Συνεδρίου και του 10ου συμποσίου.

Την ίδια ημέρα (18.00-19.30) το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει στο χώρο του ομιλία με θέμα: «Η μοναδική εμπειρία του Μαραθωνίου και πως μπορώ να γίνω μέρος της ως Δρομέας», με εισηγητές τους Μαρία Πολύζου, Δημήτρη Θεοδωρακάκο και Μιχάλη Καλομοίρη.

 

Τελευταία Νέα