Η δωρεά οργάνων του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη, έσωσε ετοιμοθάνατη!

Η δωρεά οργάνων του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη, έσωσε ετοιμοθάνατη!

Η καρδιά του αδικοχαμένου Γερμανού Ολυμπιονίκη και προπονητή του κανόε, Στέφαν Χέντσε, χάρισε ζωή σε μια ετοιμοθάνατη γυναίκα στη Βραζιλία!

Είχε γίνει γνωστό από τις ημέρες που οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο βρίσκονταν σ' εξέλιξη, πως οι συγγενείς του Χέντσε, έπειτα από τον χαμό του σε τροχαίο δυστύχημα στην βραζιλιανική πόλη, με τον Γερμανό να υποκύπτει στα τραύματά του έπειτα από τρεις μέρες εντατικής προσπάθειας των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δωρεά των οργάνων του.

Μάλιστα, τότε είχε ειπωθεί από τους γιατρούς πως ο 35χρονος που είχε πανηγυρίσει μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας, το 2004, είχε «σώσει» τέσσερις ανθρώπους, με την καρδιά, το συκώτι και τα δύο του νεφρά.

Η Ivonette Nascimento Balthazar, ήταν ετοιμοθάνατη κι όμως βρήκε ζωή χάρη στην καρδιά του Χέντσε!

Η 66χρονη γυναίκα, βρισκόταν για περισσότερο από 18 μήνες στην αναμονή για ένα μόσχευμα από τη στιγμή που η καρδιά της ήταν εξαιρετικά αδύναμη και μάλιστα, η Ivonette καλά – καλά δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, με τη ζωή της να έχει γίνει τρομερά δύσκολη...

«Είναι απίστευτο ότι η καρδιά που βρίσκεται μέσα στο στήθος μου κάποτε χτυπούσε δυνατά από το συναίσθημα της κατάκτησης ενός ολυμπιακού μεταλλίου. Η χαρά μου πάντοτε θα είναι μετριασμένη εξαιτίας της απώλειας τους. Ανησυχώ για την οικογένεια του, τι κάνουν και το τι περνάνε» τόνισε αρχικά σε δηλώσεις της στην «Dailymail» και πρόσθεσε:

«Ακόμα δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Θα πρέπει να είναι θυμωμένοι που πέθανε τόσο φθηνά, σε ένα τροχαίο σε μια ξένη χώρα, αλλά παρά την απώλεια του άνδρα που αγαπούσαν έκαναν τη συγκεκριμένη ενέργεια. Έδωσαν ένα δώρο ζωής σε κάποιον που δεν ήξερα. Κάθε φορά που το σκέφτομαι κλαίω. Θέλω να συναντήσω την οικογένεια του Στέφαν, να τους αγκαλιάσω και να τους πω πόσο ευγνώμον είμαι. Ξέρω ότι τίποτα δεν θα μπορούσα να πω ή να κάνω για να τους ξεπληρώσω αυτό που έκαναν για εμένα. Μου έδωσαν πίσω τη ζωή μου».

H Ivonette, είχε υποστεί έμφραγμα το 2012, έχοντας περάσει πολύ δύσκολους καιρούς από την ημέρα που ο σύζυγός της έφυγε και την άφησε με δύο παιδιά, με αποτέλεσμα εκείνη να εργάζεται νυχθημερόν για να μην τους λείψει τίποτα, όμως δεν πρόσεξε την υγεία της.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ωστόσο, βρήκε το μόσχευμα και η ζωή της χαμογέλασε...