Στεφανίδη: «Μία φορά στα τέσσερα χρόνια ασχολείστε»! (vids, pics)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στεφανίδη: «Μία φορά στα τέσσερα χρόνια ασχολείστε»! (vids, pics)

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε πριν από λίγη ώρα από το Ρίο, όπου δέχτηκε ξαφνική «επίθεση» αγάπης από τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο.

Με την έξοδο της από την πύλη αφίξεων, περίμεναν τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη δεκάδες μικρόφωνα τα οποία κατευθύνθηκαν πάνω της, κάνοντας την να υποχωρήσει. Εκείνη τη στιγμή το χέρι του συζύγου και προπονητή της, Μιτς Κρίερ την άγγιξε διακριτικά στην πλάτη της χαϊδεύοντας την καθησυχαστικά, σε όλη τη διάρκεια των δηλώσεων της, οι οποίες ήταν απολαυστικές και αποδεικνύουν την ποιότητα του χαρακτήρα της.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ήταν ευθύς και ειλικρινής και δεν έκανε καμία προσπάθεια να γίνει αρεστή, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με τον αυθορμητισμό και την καυστικότητα που ανέκαθεν τη χαρακτήριζε.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας. Έχουμε μερικούς αγώνες μπροστά μας. Τώρα, περιμένουμε τις διακοπές μας, για να ξεκουραστούμε. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Εμείς, κάναμε ό,τι έπρεπε για την πρώτη θέση, γι' αυτό είμαστε ικανοποιημένοι», είπε η Ελληνίδα επικοντίστρια, για την οποία οι συμπολίτες της από την Παλλήνη είχαν ετοιμάζει πανό και πρόσθεσε σχετικά με το αν στη διάρκεια του τελευταίου άλματος αντιλήφθηκε ότι είχε πάρει το χρυσό:
«Πιστεύαμε για ένα μετάλλιο. Νομίζω ο Μιτς πίστευε περισσότερο από εμένα για το χρυσό. Με τα 4.85μ., ήταν σχεδόν σίγουρο το μετάλλιο. Και με έκανε και εμένα να το πιστέψω προς το τέλος. Ξαναλέω όμως, πως δεν πίστεψα εκείνη την στιγμή ότι πήρα το χρυσό. Το ότι έσφιξα τις γροθιές μου όταν πέρασα τον πήχη είναι κάτι που κάνω κάθε φορά, και όχι επειδή κατάλαβα ότι πήρα το χρυσό».
Σε επίμονη ερώτηση για τον αν θέλει το μετάλλιο να το αφιερώσει εκτός από τον σύζυγο της και στους Έλληνες, εκείνη επέμεινε σε όσα αρχικά είχε πει: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την στήριξή του. Ο σύζυγός μου, με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, πριν πάρω το χρυσό μετάλλιο. Με έχει βοηθήσει ψυχολογικά και αγωνιστικά σε όλα και σίγουρα το αφιερώνω σε αυτόν!»
Για το τι δεν θα ξεχάσει ποτέ από τον συγκεκριμένο αγώνα υπογράμμισε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την βουτιά του άντρα μου, όταν οριστικοποιήθηκε πως πήρα το χρυσό! Δεν κατάλαβα εκείνη την ώρα τι είχε γίνει, γιατί δεν κοιτάζω ποτέ την προσπάθεια των άλλων αθλητριών. Νόμιζα πως θα πέσει κάτω. Του το αφιερώνω».
Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι «το Στάνφορντ έγραψε για σας» η Κατερίνα είπε όλο νόημα: «Το Στάνφορντ γράφει για μένα από πριν πάω στους Ολυμπιακούς. Με προσέχουν...»
Εξίσου απολαυστική ήταν και όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ισινμπάγιεβα. Στην πραγματικότητα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει της ερώτηση της ο δημοσιογράφος με την Στεφανίδη να ξεκόβει: «Εγώ κέρδισα! Να συζητήσουμε για θετικά πράγματα. Επόμενη ερώτηση!»
Για τα πλάνα τους μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν, η οποία έχει ακόμη δύο αγώνες Diamond League αποφάνθηκε: «Θέλω να ολοκληρώσω τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις, όπου ελπίζω να πάω ακόμη καλύτερα. Μετά τον τελευταίο αγώνα θα πάμε στο σπίτι μας από την Αμερική να ηρεμήσουμε λίγο. Είμαστε τέσσερις μήνες μακριά από το σπίτι μας».
Η αθλήτρια, η οποία στα 14 της σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ ξεκαθάρισε ότι αφορά σε μία δήλωση της, η οποία κάποιοι θεώρησαν ότι είναι απάντηση σε δημοσίευμα της Αυγής: «Έκανα μια δήλωση γενικά στους δημοσιογράφους. Κοιτάξτε λίγο πως έχουν τα πράγματα, εγώ έχω κερδίσει και πανευρωπαϊκό και χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είπα λοιπόν σε δημοσιογράφους ότι τώρα ασχολείστε μαζί μου μία στα τέσσερα χρόνια. Εμένα αυτή ήταν η δήλωση μου. Τώρα για το πως συνδυάστηκε με μία εφημερίδα, περιοδικό, πως το λένε δεν ξέρω. Δεν την έχω ακούσει (σ.σ.: την εφημερίδα Αυγή) ποτέ στη ζωή μου. Επομένως όσα είπα δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με όσα έγραψε η εφημερίδα».
Τέλος, για το τι ελπίζει να αλλάξει το μετάλλιο που κατέκτησε στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο στίβο δήλωσε: «Ελπίζω το μετάλλιο να στρέψει περισσότερα παιδιά στο στίβο και ειδικότερα στο επί κοντώ, ένα άθλημα που έχουμε πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Όσο περισσότερα παιδάκια έρχονται τόσα περισσότερα ταλέντα θα βρεθούν».
Εκτός από την ιπτάμενη Κατερίνα» και τον Μιτς Κρίερ στην Ελλάδα έφτασε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος έλαμπε από ικανοποίηση, ενώ στην επίσημη υποδοχή έδωσε το «παρών» και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.
Η Στεφανίδη προηγείται αυτήν την στιγμή στη βαθμολογία του επί κοντώ στο Diamond League και μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο θέλει να κατακτήσει και αυτή την... κορυφή.
Δείτε βίντεο και δηλώσεις της από την άφιξή της.
 

Τελευταία Νέα