Κινδυνεύει η ζωή Ολυμπιονίκη για μια χειρονομία!

Gazzetta team
Κινδυνεύει η ζωή Ολυμπιονίκη για μια χειρονομία!

bet365

Μια χειρονομία του Αιθίοπα μαραθωνοδρόμου, Φεγίσα Λιλέσα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν αποκλείεται να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του!

Μπορεί ο Φεγίσα Λιλέσα να κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά μια κίνηση που έκανε με τα χέρια του τη στιγμή του τερματισμού έχει βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του!

Την ώρα που τερμάτιζε ο Λιλέσα ήθελε να δείξει την αντίθεσή του για τα όσα γίνονται στην πατρίδα του και αφορούν τον τρόπο μεταχείρισης της φυλής Ορόμο όπου ανήκει κι ο ίδιος, σχηματίζοντας με τα χέρια του ένα «Χ», που είναι και το σύμβολό της.

Με την κίνηση Χ τα μέλη της φυλής στέλνουν το δικό τους μήνυμα όταν θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την καταπίεση και τους βασανισμούς που έχει υποστεί η φυλή από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας. Μάλιστα, από το Νοέμβριο του 2015 υπάρχουν καταγγελίες για 400 δολοφονίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις διαμαρτυρίες των Ορόμο.

«Αν πάω πίσω στην Αιθιοπία, μπορεί να με σκοτώσουν», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος για να προσθέσει: «Αν δεν με σκοτώσουν, μπορεί να με βάλουν φυλακή. Αν δεν με βάλουν θα με μπλοκάρουν στο αεροδρόμιο. Μπορεί να μετακομίσω σε άλλη χώρα». Και όλα αυτά για μια χειρονομία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα