Σιζέφσκι: «Χτίσαμε πάνω σε εκείνη την ήττα από την Ελλάδα»

Σιζέφσκι: «Χτίσαμε πάνω σε εκείνη την ήττα από την Ελλάδα»

Στις δηλώσεις του μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων ο Μάικ Σιζέφσκι θυμήθηκε την μοναδική του ήττα στον πάγκο των ΗΠΑ που δεν ήταν άλλη από αυτή στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006.

Ο Σιζέφσκι αφήνει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού των ΗΠΑ στον Γκρεγκ Πόποβιτς έχοντας πετύχει 88 νίκες σε 89 αγώνες. Η μοναδική του ήττα ήταν αυτή από την Ελλάδα πριν από 10 χρόνια στην Ιαπωνία αλλά όπως είπε αποτέλεσε το κίνητρο για την κατάκτηση των πέντε χρυσών μεταλλίων (τρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο) που ακολούθησαν.

«Εγώ και ο Καρμέλο (Άντονι) βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα μαζί από την αρχή. Μοιραστήκαμε μία συνέντευξη Τύπου το 2006 στην Ιαπωνία, όταν μετά τη μοναδική μας ήττα ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν και τόνισε τι έπρεπε να γίνει στο πρόγραμμα μας. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Απέδωσε τα εύσημα στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και χτίσαμε πάνω σε αυτήν την ήττα. Είχαμε χαρακτήρα. Μετά από μία ήττα μερικές φορές βρίσκεις το βάθος στο χαρακτήρα κάποιου και έτσι συνέβη με τον Καρμέλο και μετά με την αφοσίωση του ΛεΜπρον και του Κόμπι αλλά και των άλλων αθλητών όπως του Κέβιν (Ντουράντ). Χτίσαμε έτσι μία σπουδαία μπασκετική κουλτούρα», τόνισε ο Αμερικανός τεχνικός προτού αναφερθεί στο τι αφήνει πίσω του αποχωρώντας από τον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Η αφοσίωση των παικτών του είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ όπως επίσης και το γεγονός ότι μέσα από την εθνική ομάδα έγιναν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές: «Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτούς του τύπους είναι η αφοσίωση τους στην ομάδα. Θα αποτελούν για πάντα το παράδειγμα για τις νέες γενιές. Τώρα όλοι είναι περήφανοι για την ομάδα. Όχι μόνο για το πως παίζουν, αλλά και πόσο αλτρουιστές είναι. Είμαι εντυπωσιασμένος. Έμαθα τόσα πόσα πολλά. Με έκαναν καλύτερο προπονητή, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω περήφανος για την ευκαιρία που πήρα από τον Τζέρι Κολάντζελο και τώρα αυτή περνάει στον Γκρεγκ Πόποβιτς. Έτσι υπάρχει ο καλύτερος στον κόσμο στην ομάδα τώρα. Αυτό λέει πολλά για το πρόγραμμα που αναπτύξαμε στην εθνική».