Κρατήθηκαν διαβατήρια και τηλέφωνα από τρεις Ιρλανδούς αξιωματούχους

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Κρατήθηκαν διαβατήρια και τηλέφωνα από τρεις Ιρλανδούς αξιωματούχους

bet365

Σε τρεις αξιωματούχους του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ιρλανδίας κρατήθηκαν διαβατήρια, τηλέφωνα και Η/Υ από την βραζιλιάνικη αστυνομία, ως μέρος της έρευνας για εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο που πωλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή από κύκλωμα που εμπλέκονται Ιρλανδοί.

Οι αρχές της Βραζιλίας δεν προχώρησαν στη σύλληψη των τριών αξιωματούχων, από τους οποίους ζήτησαν και να πάνε για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα του Ρίο για ανάκριση, την προσεχή Τρίτη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ιρλανδίας (OCI).

Η αστυνομίας της Βραζιλίας πήγε στα γραφεία του OCI στο Ολυμπιακό Χωριό και στο χώρο που διαμένουν τα μέλη αυτού εκτός του Χωριού σήμερα, προκειμένου να συναντηθούν μαζί τους.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν αχρησιμοποίητα εισιτήρια, τα οποία προορίζονταν για τις οικογένειες των αθλητών της Ιρλανδικής αποστολής.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα λίγες μέρες αφότου συνελήφθη ο Πατ Χίκι, υψηλόβαθμος στέλεχος της OCI και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο 71χρονος Χίκι συνελήφθη σε ξενοδοχείο της περιοχής ΜΜπάχα ντα Τιχούκα την Πέμπτη, όμως αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Samaritano με πόνους στο στήθος, όπου και υποβλήθηκε σε καρδιολογικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου ανακριθεί για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Χίκι έχει κατηγορηθεί από τις αρχές τις Βραζιλίας για παράνομη διακίνηση εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Τελευταία Νέα