Οι Βραζιλιάνοι ξέπλυναν τη ντροπή! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Οι Βραζιλιάνοι ξέπλυναν τη ντροπή! (pics)

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για μία άλλη... πόλη που ξύπνησε σήμερα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, μετά το χρυσό μετάλλιο της Βραζιλίας στο ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη νίκη επί της Γερμανίας!

Το σημερινό πρωϊνό ήταν διαφορετικό, όχι μόνο για τους cariocas του Ρίο ντε Ζανέιρο αλλά για ολόκληρη τη Βραζιλία. Δύο χρόνια περίμεναν αυτή την ημέρα, λες και ο Ιησούς στο Corcovado που έχει ανοιχτά τα χέρια του στην πόλη, τους έφερε την εκδίκηση επί των Γερμανών.

Ο τελικός του ποδοσφαιρικού τουρνουά στο Μαρακανά κόντρα στη Γερμανία, δεν ήταν ένα απλό ματς, ούτε καν ένας ακόμα τελικός. Ηταν το δικαίωμα των Βραζιλιάνων για εξιλέωση, για ξέπλυμα της ντροπής του 7-1 στο Μουντιάλ του 2014, για εθνική ανάταση. Δεν είχε καμία σημασία εάν απέναντι τους δεν ήταν ο Μίλερ, ο Kρος, ο Σβάινστάιγκερ, αλλά κάτι νεαροί που επέλεξε ο Χρούμπες για την Ολυμπιακή ομάδα. Ολα τους έμοιαζαν σαν τη ρεβάνς του τελικού της 8ης Ιουλίου.

Επειδή πήγα στο Μαρακανά, αντιλαμβανόσουν από το πρώτο λεπτό το απίστευτο άγχος των Βραζιλιάνων παικτών. Τα πόδια τους ζύγιζαν 100 κιλά, κανείς δεν ήθελε καν να διανοηθεί ότι μπορεί να χάσουν. Κεντρικό πρόσωπο φυσικά ο Νεϊμάρ, που μπορεί να μην αγωνίστηκε στον τελικό του 2014, αλλά ένιωθε ότι αυτός πρέπει να πάρει την ομάδα στην πλάτη του και στη νίκη.

Η τελική επικράτηση έδωσε το σύνθημα για ένα ξέσπασμα χαράς και ευτυχίας σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα που οι ποδοσφαιριστές έκλαιγαν στον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανά, όλη η χώρα ήταν στο πόδι και πανηγύριζε τη νίκη. Δεν ήταν πανηγυρισμοί για το χρυσό μετάλλιο, αλλά για τη νίκη επί της Γερμανίας. Εάν για παράδειγμα στον τελικό ήταν η Νιγηρία, τότε μικρή σημασία θα είχε το αποτέλεσμα και η θέση στο βάθρο. Ξενύχτι μέχρι το πρωϊ, άφθονες μπύρες και alegria δαιμονισμένη!

Αυτή η χαρά, όμως, συνεχίστηκε και σήμερα από το πρωϊ. Παντού χαρούμενα πρόσωπα, Βραζιλιάνοι που φώναζαν ακόμα Brazil, ανθρώπους που φορούσαν την κίτρινη φανέλα της Εθνικής ομάδας και χιλιάδες κλωνοποιημένους Νεϊμάρ!

Η κρατική τηλεόραση έδειχνε ξανά τον τελικό ενώ στα παραδοσιακά μπαρ του Ρίο, τον τόπο συνάθροισης όλων των Βραζιλιάνων, έβλεπαν ξανά το χθεσινό ματς.

Αλλοι σταθμοί είχαν αφιερώματα σε όλες τις μεγάλες νίκες της Βραζιλίας στα παλιότερα Μουντιάλ, ενώ άσοι του παρελθόντος όπως ο Καφού, παρέλαυναν για συνεντέξεις από σταθμό σε σταθμό! Μέχρι και τις μασκότ του 2014 που έμειναν απούλητες μετά το κάζο, θυμήθηκαν και ξέθαψαν οι πλανόδιοι πωλητές.

Χωρίς υπερβολή, χθες το βράδυ αντιλήφθηκαν τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων και χάρηκαν οι Βραζιλιάνοι! Μέχρι τώρα, ήταν ικανοποιημένοι από κάποια μετάλλια, αλλά μέχρι εκεί. Από το βράδυ του Σαββάτου αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες απέκτησαν άλλη υπόσταση, χωρίς να έχει καμία σημασία ότι σήμερα τελειώνουν...

 

Τελευταία Νέα