O υπεύθυνος για τον αποκλεισμό του Ρωσικού στίβου από το Ρίο

Gazzetta team
O υπεύθυνος για τον αποκλεισμό του Ρωσικού στίβου από το Ρίο

bet365

Ο 53χρονος Χάγιο Σέπελτ, ερευνητής δημοσιογράφος του δικτύου του Βερολίνου Ard, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που είχε αποκαλύψει την απάτη του ντόπινγκ στη Ρωσία, μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport, εξηγώντας πως έφτασε στο θέμα και υποστήριξε ότι πλέον ζει με προστασία.

"Λαμβάνω καθημερινά απειλές, ύβρεις δεν είναι εύκολο, γιατί έφερα στο φως την αλήθεια. Η ιστορία με την Ρωσία είναι η τελευταία, αλλά εγώ έχω παρακολουθήσει πολλές άλλες ακόμα,"είπε.

Ο Χάγιο, όπως σημειώνει η εφημερίδα άρχισε το επάγγελμα νέος, σε ηλικία 16 ετών, σε ένα ραδιόφωνο της Αμερικής, όταν το Βερολίνο ήταν ακόμα διαιρεμένο. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο χρόνια στο πρακτορείο ειδήσεων dpa και στον μικρό ραδιο-τηλεοπτικό σταθμό δεμένα Ard στο Βερολίνο.

"Ήμουν το κολύμπι σχολιαστής. Αρχισα να ενδιαφέρομαι για τις διαδικασίες ντόπινγκ στην Ανατολική Γερμανία. Γι 'αυτό έγινα εμπειρογνώμονας στον τομέα αυτό. Πήγα στην Ισπανία και συναντήθηκα με Δρ. Φουέντες , γιατί έψαχνα πληροφορίες σχετικά τον Γιάν Ούρλιχ και ανακάλυψα ένα σημαντικό ντοκουμέντο,»τόνισε.
«Το 2011 συνέβη ένα γεγονός , που σε πρώτη φάση, δεν φαινόταν σημαντικό.

Ένας Αυστριακός επιστήμονας μου είχε πει ότι, κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης, όχι του αθλητισμού, ένας Ρώσος ακαδημαϊκός μίλησε για την ανακάλυψή του που τον οδήγησε να δημιουργήσει ένα φάρμακο που έδινε ενέργεια.

Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες σοβαρές αμφιβολίες για τη Ρωσία, πήγα στη Μόσχα για να τον συναντήσω και μου είπε ότι ήταν έτοιμος να μου προμηθεύσει το προϊόν για 100.000 δολάρια. Ενδιαφερόταν μόνο για τα χρήματα.

Ηταν μια ουσία παρόμοια με εκείνη της αυξητικής ορμόνης. Μετά από αυτό ήρθα σε επαφή με άλλους ανθρώπους που γνώριζαν την αλήθεια, μέχρι που έφτασα στην Γιούλια Στεπάνοβα και τον σύζυγός της, που μου έδωσαν όλες τις λεπτομέρειες για το ντόπινγκ. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει στις έκθεση της McLaren και τότε η ΔΟΕ θα πρέπει να αποφασίσει τι να κάνει για τους Χειμερινούς Αγώνες. Προς το παρόν, τα σήματα που προέρχονται από τη Μόσχα δεν είναι καλά. Δεν υπάρχει πραγματική επιθυμία για αλλαγή,» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα