Τρομερή ιστορία δύναμης στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Τρομερή ιστορία δύναμης στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Δίνει τη μάχη της απέναντι στον καρκίνο από τον περασμένο Απρίλη, όμως είναι παρούσα στο Ρίο και συμμετείχε στο τρίαθλο. Παράδειγμα για όλους, η μαχήτρια, Φαμπιέν Σεντ Λούις.  

Η αθλήτρια από το Μαουρίτιους, διαγνώστηκε με σπάνιας μορφής καρκίνο στους σιελογόνους αδένες, τον Δεκέμβρη του 2015 και από τον Απρίλη δίνει τη μάχη της για να νικήσει την επάρατη νόσο.

Το φετινό καλοκαίρι, δεν σκέφτηκε να μείνει στο σπίτι της, αλλά είχε τη δύναμη να βρεθεί στο Ρίο και να συμμετέχει κανονικότατα στο τρίαθλο, επιδεικνύοντας δύναμη που προκαλεί τον απόλυτο θαυμασμό και σεβασμό.

Μιλώντας στο BBC, ανέφερε τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί για τον όγκο, όμως, στην πιο πρόσφατη διαδικασία, είχαν σημειωθεί επιπλοκές, με αποτέλεσμα για τρεις μήνες να παραλύσει το πρόσωπό της!

«Ντρεπόμουν, αλλά είχα τη δύναμη από τη στήριξη που μου παρείχε η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, το αγόρι μου, ο προπονητής μου... Έτσι επιβίωσα από αυτό» δηλώνει η Φαμπιέν, που στέλνει το πιο δυνατό μήνυμα:

«Οφείλεις να παλεύεις μέχρι την τελευταία στιγμή! Είτε είσαι άρρωστος, είτε έχεις κάτι, οφείλεις να παλεύεις μέχρι το τέλος». 

News Rio 2016 Mauritian athlete defies cancer to compete - BBC News