«Ποδοσφαιρική» ατμόσφαιρα στην υποδοχή των Μάντη - Καγιαλή

Αργυρώ Γιαννουδάκη
«Ποδοσφαιρική» ατμόσφαιρα στην υποδοχή των Μάντη - Καγιαλή

bet365

Θερμή -με όλη τη σημασία της λέξης- υποδοχή επιφύλαξαν φίλοι, συγγενείς και συναθλητές στους «χάλκινους» Ολυμπιονίκες των 470, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.

Το ελληνικό δίδυμο της ιστιοπλοΐας πάτησε αθηναϊκό έδαφος το μεσημέρι του Σαββάτου, επιστρέφοντας με το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο από τους φετινούς Αγώνες του Ρίο και η αίθουσα αφίξεων σείστηκε από επευφημίες, χειροκροτήματα ακόμα και κόρνες!

Η ιστιοπλοϊκή οικογένεια απέδειξε ότι δεν δεν καλείται κατ' εφημισμό, είναι στα αλήθεια οικογένεια, το έβλεπες στα μάτια τόσο των νικητών όσο και σε εκείνων που τους υποδέχτηκαν, οι οποίοι σήκωσαν στα χέρια τους «χάλκινους» Ολυμπιονίκες.

«Ούτε στον τελικό δεν αισθανόμουν έτσι. Ακόμα και τώρα τρέμω από τη συγκίνηση. Ο απλός κόσμος, οι φίλοι μας, δεν έχω τι να πω… Χάσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, πεισμώσαμε περισσότερο», τόνισε ο Καγιαλής, με τον Μάντη από την πλευρά του να τονίζει:

«Θυσιάστηκε μία – δύο τρεις μέρες η Ιφιγένεια όμως τα καταφέραμε. Είναι τεράστιοι αθλητές οι Αυστραλοί, έχουν κερδίσει 7 παγκόσμιους τίτλους και το μετάλλιο κρίθηκε στην ισοβαθμία. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουμε κάτι επιπλέον για το Τόκιο. Ο Νίκος Λάσκαρης ήρθε τη στιγμή που έπρεπε, τη στιγμή που χρειαζόμασταν τα χρήματα για να κάνουμε την προετοιμασία όπως έπρεπε και να φτάσουμε στην θέση που είμαστε σήμερα.

Ήταν ένας αγώνας που κράτησε πολλές μέρες με αγωνία. Τώρα θέλουμε να ηρεμήσουμε. Ηταν πολλά τα χρόνια που το περιμέναμε κόποι που καταβάλλαμε για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι τιμή μας που φοράμε τα γαλανόλευκα και αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα».

Ο προπονητής των δύο Ολυμπιονικών κ. Μακης Ωρολογάς είπε χαρακτηριστικά «Γύρισα στο σπίτι και από την συγκίνηση, την κούραση και ευτυχία, δεν μπορούσα να ανέβω στα σκαλιά».

Δυστυχώς, δεν υπήρξε πρόβλεψη από πλευρά της ΕΟΙ, για συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του αεροδρομίου από τους δύο Ολυμπιονίκες.

 

Τελευταία Νέα