Μπράουν, Σκάνσι, Ζοτς και τώρα Σάλε!

Gazzetta team
Μπράουν, Σκάνσι, Ζοτς και τώρα Σάλε!

bet365

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ο τέταρτος που παίρνει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ως παίκτης και ως προπονητής μετά τους Λάρι Μπράουν, Πέταρ Σκάνσι και Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Από τη στιγμή που η Σερβία πέρασε στον τελικό έχει εξασφαλισμένη μια θέση στο βάθρο και έτσι ο προπονητής της έγινε μέλος αυτού του κλειστού κλαμπ, καθώς το 1996 στην Ατλάντα είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο ως παίκτης.

Όσο για τους άλλους τρεις ο Λάρι Μπράουν ως παίκτης είχε πάρει το χρυσό με τις ΗΠΑ το 1964 στο Τόκιο και χάλκινο το 2004 στην Αθήνα που καθόταν στον πάγκο των Αμερικανών. Επίσης ανήκε και στο τεχνικό επιτελείο των ΗΠΑ όταν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Σίδνεϊ το 2000.

Ο Πέταρ Σκάνσι πήρε ως παίκτης με την Γιουγκοσλαβία το χρυσό στο Μεξικό το 1968 και το 1992 στην Βαρκελώνη ως προπονητής οδήγησε την Κροατία στη δεύτερη θέση του βάθρου, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν παίκτης της Γιουγκοσλαβίας το 1988 στη Σεούλ όταν πήρε το ασημένιο μετάλλιο και προπονητής το '96 στην Ατλάντα έχοντας μάλιστα υπό τις οδηγίες του τον Τζόρτζεβιτς.

 

Τελευταία Νέα