Θα πληρώσει 11.000 δολάρια σε Ίδρυμα ο Φέιγκεν

Gazzetta team
Θα πληρώσει 11.000 δολάρια σε Ίδρυμα ο Φέιγκεν

bet365

Ο Αμερικανός κολυμβητής Τζέιμς Φέιγκεν θα πληρώσει 11.000 δολάρια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Βραζιλίας καθώς ο ισχυρισμός του πως αυτός και συμπαίκτες του έπεσαν θύματα ληστείας το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Ρίο, ήταν ψευδής.


Την ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος του Φέιγκεν, Μπρένο Μελαρανο Κόστα, μετά τη συνάντηση αρκετών ωρών που είχε με τον δικαστή αλλά και τους υπαλλήλους του υπουργείου δίωξης.

Ο Φέιγκεν μαζί με άλλους τρεις Αμερικανούς κολυμβητές κατήγγειλαν ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής είχαν πάρει ταξί για να επιστρέψουν στο Ολυμπιακό Χωριό, από πάρτι όπου είχαν πάει στην πόλη.

Οπως είπαν, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, ένοπλοι άνδρες που έφεραν αστυνομικά σήματα τους σταμάτησαν, τους έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο, τους υποχρέωσαν να πέσουν στο έδαφος και απαίτησαν να τους δώσουν τα πορτοφόλια και τα αντικείμενα αξίας που είχαν μαζί τους.


Η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) αναγκάστηκε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των αθλητών της και να ζητήσει συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας: «Η συμπεριφορά των αθλητών αυτών είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αρχές του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Ζητούμε συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της USOC, Σκοτ Μπλάκμαν, ο οποίος τόνισε πως η επιτροπή θα προχωρήσει σε έρευνα για τα όσα συνέβησαν στο Ρίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα