Ισχυρίζεται ότι τον ντόπαραν ο Αρτίκοφ

Gazzetta team
Ισχυρίζεται ότι τον ντόπαραν ο Αρτίκοφ

bet365

Απίστευτη εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση του αρσιβαρίστα, Ιζάτ Αρτίκοφ από το Κιργιστάν, από τον οποίο αφαιρέθηκε -λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας- το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα -69κ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο.


Ο Αρτίκοφ, που έχασε το μετάλλιο, επειδή όπως αποδείχθηκε μετά τον σχετικό έλεγχο, είχε κάνει χρήση στρυχνίνης, δηλώνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί: «Ασφαλώς και θα εφεσιβάλλω την απόφαση. Είναι άδικη. Ποτέ δεν υπήρξα ντοπαρισμένος. Κατέκτησα την νίκη μου, απολύτως δίκαια».

Μάλιστα, ο βραχύσωμος αρσιβαρίστας, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όπως δήλωσε, γνωρίζει τον υπαίτιο για τα αποτελέσματα που βρέθηκαν στο δείγμα του: «Υποψιάζομαι ότι ο Γάλλος συναθλητής μου, Κινγκ Ματάμ, έριξε στο ποτό ή στο φαγητό μου, την ουσία. Ολα άρχισαν από τις δηλώσεις του, με τις οποίες αμφισβητούσε την νίκη μου»...

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά το τέλος του αγώνα, ο Ματάμ, που κατετάγη 8ος, έθεσε εν αμφιβόλω τους συναθλητές του, δηλώνοντας: «Θα περιμένω τα αποτελέσματα του ελέγχου ντόπινγκ. Εάν η ΔΟΕ και η διεθνής ομοσπονδία, πράξουν ορθώς, πιστεύω ότι θα μπορέσω να κερδίσω τέσσερις θέσεις στην κατάταξη, αφού οι πρώτοι πέντε δεν είναι καθαροί»...

Σε σχετική ανακοίνωση, ο αρμόδιος φορέας του Κιργιστάν για την νεαολαία και τον αθλητισμό, έκανε γνωστό πως η ομοσπονδία άρσης βαρών της χώρας, ετοιμάζει έφεση στο CAS, δηλαδή στο Δικαστήριο που έλαβε την απόφαση για την αφαίρεση του μεταλλίου από τον Αρτίκοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα