Βαρύς ο φορολογικός πέλεκυς στους Αμερικανούς Ολυμπιονίκες!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Βαρύς ο φορολογικός πέλεκυς στους Αμερικανούς Ολυμπιονίκες!

bet365

Η Σιμόνε Μπάιλς έφτασε κοντά στο όνειρο κατάκτησης πέντε χρυσών μεταλλίων στο Ρίο, ωστόσο περιορίστηκε σε 4 χρυσά και ένα χάλκινο στη δοκό. Το χειρότερο για τη 19χρονη γυμνάστρια, δεν είναι η απώλεια το 5ο χρυσού, αλλά οι φόροι που καλείται να πληρώσει!

Η Αμερικανίδα την επομένη της τελετής λήξης θα κληθεί να καταβάλει 43.560 δολάρια, τα οποία αντιστοιχούν στα περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια που εισέπραξε από χορηγίες, με τον φόρο να ανέρχεται στα 39,6%, αφού ανήκει στην υψηλότερη κλίμακα φορολογουμένων.

Στο παραπάνω ποσό συμπεριλαμβάνεται και ο «φόρος-νίκης», ο οποίος αφορά στο πριμ που θα της καταβληθεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, καθώς επίσης και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των μεταλλίων της!

Φυσικά, η Μπάιλς δεν είναι η μόνη που θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού αρκετοί είναι οι Αμερικανοί σταρ του αθλητισμού που θα βρεθούν αντιμέτωπο με το ίδιο πρόβλημα...

Οι Αμερικανοί αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο Ρίο θα λάβουν 25.000 δολάρια για το χρυσό, 15.000 δολάρια για το ασημένιο και 10.000 δολάρια για το χάλκινο και η φορολόγηση τους γίνεται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη, ο οποίος φερ ειπείν κερδίζει σε τυχερά παιχνίδια.

Σε ότι αφορά στα χρυσά μετάλλια, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι φτιαγμένα από ασήμι με επίστρωση χρυσού, κοστολογούνται στα 600 δολάρια με τον χρυσό ολυμπιονίκη να καλείται να πληρώσει το 39.6%.

Συνολικά λοιπόν οι Αμερικανοί Ολυμπιονίκες οφείλουν αυτόματα στο κράτος 9.900 δολάρια για το χρυσό, 5.940 για το ασημένιο και 3.960 για το χάλκινο.

Άντε να τα κρύψεις...

 

Τελευταία Νέα