Η βουτιά για χρυσό, «ήταν ενστικτώδης αντίδραση», λέει η Μίλερ

Gazzetta team
Η βουτιά για χρυσό, «ήταν ενστικτώδης αντίδραση», λέει η Μίλερ

bet365

Δεν θα το έχανε με τίποτα αυτό το χρυσό. Η Σόουν Μίλερ από τις Μπαχάμες με μια βουτιά στα τελευταία μέτρα, που θα μείνει στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ γυναικών στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού στον τελικό τερμάτισε σε 49.44, οριακά μπροστά από την Αμερικανίδα, Άλισον Φίλιξ, την «χρυσή» Ολυμπονίκη του Λονδίνου στα 200μ, που έκανε 49.51.

Η Μίλερ θα μείνει στην ιστορία όχι τόσο για το χρυσό, όσο για την απίθανη βουτιά της πάνω στον τερματισμό, η οποία της χάρισε την πρώτη θέση από την Φίλιξ. «Μέχρι τα τελευταία 20μ δεν έβλεπα καμιά δίπλα μου. Στα τελευταία, όμως, μέτρα ένιωσα την απειλή της Φίλιξ και σκέφτηκα πως θα κάνω τα πάντα για το χρυσό», διηγήθηκε η 20χρονη πρωταθλήτρια τη στιγμή, που «πέταξε» προς το χρυσό:


«Η βουτιά ήταν μια ενστικτώδης αντίδραση. Το μυαλό μου έκλεισε και το κορμί μου κινήθηκε αυτόνομα. Την επόμενη στιγμή βρέθηκα στο ταρτάν, χωρίς να ξέρω τι έγινε. Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβω πως ήμουν πρώτη. Εχω κάποιες μελανιές στο σώμα μου, αλλά δεν είναι τίποτα μπρος στη χαρά ενός χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς.»


Από την άλλη πλευρά η 30χρονη Αμερικανίδα, Φίλιξ, ήταν εμφανώς απογοητευμένη και με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυα της: «Είμαι απογοητευμένη. Εδωσα τα πάντα και δεν τα κατάφερα. Νιώθω ψυχολογικά και σωματικά στεγνή. Ηθελα πολύ το χρυσό, αλλά δεν τα κατάφερα.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα