Αντε, τα λέμε σε τέσσερα χρόνια πάλι!

Αντε, τα λέμε σε τέσσερα χρόνια πάλι!

Ο Δήμος Μπουλούκος άνοιξε το πρωϊ το mail του και είναι εξοργισμένος από τις συγχαρητήριες επιστολές των πολιτικών κομμάτων για τον Λευτέρη Πετρούνια.

Οπως κάθε πρωϊ έτσι και σήμερα άνοιξα το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Είναι από τα πρώτα πράγματα που κάνω όταν ξεκινά η μέρα, ειδικά εδώ στη Βραζιλία που η ενημέρωση μου πρέπει να είναι συνεχής.

Το άνοιξα λοιπόν και δεν πίστευα στα μάτια μου. Καμιά 10αριά συγχαρητήριες επιστολές από τα κόμματα και από πολιτικούς στον Λευτέρη Πετρούνια! Ανθρωποι που οι μισοί μπορεί να μην ήξεραν καν την ύπαρξη του, ενώ οι περισσότεροι σίγουρα εάν τον έβλεπαν στο δρόμο, δεν θα τον αναγνώριζαν.

Ολοι αυτοί λοιπόν έσπευσαν να τον συγχαρούν, όχι φυσικά επειδή συγκινήθηκαν, εν μέσω διακοπών, για τον άθλο του 25χρονου Ολυμπιονίκη, αλλά προσδοκώντας στον γενικότερο ορυμαγδό να βρουν και αυτοί λίγο χώρο στη δημοσιότητα που έχει ο Πετρούνιας. Δίπλα στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα λένε στα χωριά, κάτι που ισχύει τα μέγιστα για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, που μένει προσκολημμένο σε πρακτικές παρελθόντων ετών!

Δεν χρειάζεται να επισημάνω ότι όλοι αυτοί, στη διάρκεια της τετραετίας είναι απολύτως εξαφανισμένοι από τη ζωή του Λευτέρη Πετρούνια ή του κάθε Πετρούνια που σπαταλά ώρες, μέρες και μήνες, με μοναδικό στόχο μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας φυσικά τεράστιες θυσίες.

Και δεν είναι μόνο εξαφανισμένοι, αλλά δεν έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να αφήσουν για λίγο το ποδόσφαιρο και να παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου ή της γυμναστικής που συγκεντρώνει όλους αυτούς τους αθλητές που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κι αν είναι εξαφανισμένοι από φυσική παρουσία, είναι ακόμα περισσότερο «εξαφανισμένοι» από βοήθεια προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που εδώ και χρόνια προχωρά μόνος, με το μεράκι κάποιων ανθρώπων και το ταλέντο αυτών των υπέροχων αθλητών. Θα μου πείτε ότι εδώ η χώρα βουλιάζει και εσύ ζητάς χρήματα στον αθλητισμό όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις;

Κατανοητό και εύλογο, αλλά εάν ισχύει, ας αφήσουν ήσυχους τους αθλητές με το ψευτοσυγχαρητήρια και τις ανακοινώσεις... εθνικής υπερηφάνειας. Στο κάτω- κάτω της γραφής, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα συγκεντρώσουν τους αθλητές στο Προεδρικό Μέγαρο ή στο Μέγαρα Μαξίμου, θα φορέσουν τα καλά τους χαμόγελα, θα φωτογραφηθούν και μετά που τους είδατε!

Ραντεβού στο Τόκυο μετά από τέσσερα χρόνια, δεν είναι και μεγάλο το διάστημα...