Το gazzetta.gr σε ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτου αντικειμένου στο Ρίο! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Το gazzetta.gr σε ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτου αντικειμένου στο Ρίο! (pics)

bet365

O Δήμος Μπουλούκος έζησε από κοντά στο Ρίο την ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο και γράφει την εμπειρία του.

Από το πρωϊ στο Κέντρο Τύπου της ιστιοπλοϊας στη Marina do Gloria, περίμενα την εκκίνηση της κούρσας του Βύρωνα Κοκκαλάνη που έχει ελπίδες για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Μαζί μου και άλλοι τουλάχιστον 200 δημοσιογράφοι και φωτογράφοι απ΄όλο τον κόσμο που περίμεναν και αυτοί να δοθεί το σύνθημα της εκκίνησης.

Ξαφνικά λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, ένας δυνατός υπόκωφος ήχος τραντάζει τους προκατασκευασμένους τοίχους του Κέντρου Τύπου. Προς στιγμήν επικρατεί πανικός με τους περισσότερους δημοσιογράφους να πετάγονται από τη θέση τους και κατευθύνονται στην έξοδο τρέχοντας, οι περισσότεροι όχι από φόβο, αλλά από επαγγελματική περιέργεια.

Ηταν φανερό ότι αυτό που ακούσαμε και μας τράνταξε δεν ήταν πυροτεχνήματα αλλά κάτι πιο σοβαρό, Στα 400 μέτρα περίπου από την έξοδο, δίπλα σε κάτι δέντρα υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, ωστόσο η απόσταση μας εμπόδιζε να δούμε ακριβώς τι συνέβη.

Ευγενικά κάποιοι φρουροί μας είπαν να ξαναμπούμε στην αίθουσα και να συνεχίσουμε την εργασία μας. Τραβήξαμε όσες φωτογραφίες μπορούσαμε και επιστρέψαμε, όταν από τα μεγάφωνα ακούμε την εξής ανακοίνωση: «Η αστυνομία εντόπισε ένα ύποπτο δέμα και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη» η πρώτη ατάκα της και κατέληξε λέγοντας: «Τhere is nothing to worry about...». Δύο διπλανοί μου δημοσιογράφοι από τη Γαλλία, τη χλεύασαν, λέγοντας: «Α να μην ανησυχούμε λοιπόν...» και κούνησαν επιδεικτικά το κεφάλι τουςΤ

Ξαναβγήκα έξω και είδα τους στρατιώτες να απομακρύνονται... Τέλος συναγερμού! Το σίγουρο είναι ότι η ζωή στο Ρίο έχει τους δικούς της ρυθμούς. Ποτέ δεν μπορείς να πλήξεις...

 

Τελευταία Νέα