Το παλεύουν (όσο μπορούν) οι Γάλλοι (vids)

Κώστας Κουκούσης
Το παλεύουν (όσο μπορούν) οι Γάλλοι (vids)

bet365

Η Γαλλία είναι από τις ομάδες που δεν χάνουν με κάτω τα χέρια από τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μένει να δούμε εάν και πόσο θα μπορέσουν να αντισταθούν στη νέα αναμέτρηση τους.

Η Αυστραλία τα κατάφερε, το ίδιο και η Σερβία. Οι Γάλλοι που έχουν και περισσότερους παίκτες που πρωταγωνιστούν στο ΝΒΑ; Θα το μάθουμε σε λίγες ώρες αλλά στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους με τους Αμερικάνους στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα είχαν πάει περίφημα.

Εξαίρεση αποτελεί η τελευταία συνάντηση τους στο Λονδίνο το 2012 όπου είχαν χάσει 98-71 δεχόμενοι 22 πόντους από τον Κέβιν Ντουράντ. Το 2000 στο Σύδνεϋ όμως ήταν από τις πρώτες ομάδες που είχαν δείξει στον υπόλοιπο κόσμο πως οι σταρ του ΝΒΑ δεν είναι ανίκητοι.

Στη φάση των ομίλων είχαν ηττηθεί 106-94 σε ένα παιχνίδι που πέρασε στην ιστορία για το κάρφωμα που έκανε ο Βινς Κάρτερ περνώντας πάνω από τον Φρεντερίκ Βάις. Οι 21 πόντοι του Λοράν Σκιαρά που μετά από έναν χρόνο είχε έρθει στον Πανιώνιο, οι 15 του Γιαν Μπονατό, οι 14 του Αντουάν Ριγκοντό και οι 12 του Στεφάν Ρισασέ που είχε ολοκληρώσει την πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό τους είχαν κρατήσει κοντά στο σκορ.

Τις ΗΠΑ είχαν ξελασπώσει ο Αντόνιο ΜακΝτάις (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Κέβιν Γκαρνέτ (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ) αλλά στον τελικό όταν βρήκαν ξανά τους Γάλλους στο δρόμο τους δυσκολεύτηκαν ακόμα περισσότερο.

Ο Σκιαρά (19 πόντοι) με τον Ρισασέ (15 πόντοι) είχαν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στους Αμερικανούς που χάρη στον Ρέι Άλεν και τον Βινς Κάρτερ που πέτυχαν από 13 πόντους κέρδισαν 85-75 και πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Όσο για την προ παικτών ΝΒΑ εποχή οι Γάλλοι είχαν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Λος Άντζελες το 1984 όταν είχαν χάσει 120-62 και το 1948 στο Λονδίνο όπου είχαν ηττηθεί 65-21.

 

Τελευταία Νέα