Αντίο με χρυσό ο Φελπς (vid&pics)

Gazzetta team
Αντίο με χρυσό ο Φελπς (vid&pics)

bet365

Τίτλοι τέλους για τον Μάικλ Φελπς, πως αλλιώς; Μα φυσικά με χρυσό, μιας κι η Αμερική κατέκτησε το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4x100 μικτής ομαδικής ανδρών, ασημένιο για την Μεγάλη Βρετανία και χάλκινο για την Αυστραλία.

Αυτό ήταν κύριοι! Ο Μάικλ Φελπς τερμάτισε την καριέρα του με 28 Ολυμπιακά μετάλλια και 23 χρυσά! Η πιο μυθική καριέρα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έφτασε στο τέλος της!

Χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ (3:27.95) στη σκυταλοδρομία 4x100 μικτής ομαδικής ανδρών, ασημένιο για την Μεγάλη Βρετανία (3:29.24) και χάλκινο για την Αυστραλία (3:29.93).

Nωρίτερα, ο 31χρονος είχε δηλώσει: «Αυτό ήταν, τελείωσα. Γύρισα μετά το Λονδίνο για να κλείσω την πόρτα του αθλητισμού όπως θα ήθελα εγώ και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί.

Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Είμαι έτοιμος να περάσω χρόνο με το γιο μου και να τον δω να μεγαλώνει».

Και πλέον, το σημαντικότερο μετάλλιο της ζωής του, ο γιος του θα λάμπει καθημερινά στη ζωή του. Αυτή η λάμψη για τον Φελπς αξίζει περισσότερο απ' όλα τα χρυσά του κόσμου, απ' όλες τις πρωτιές και απ' όλες τις κούρσες στις οποίες τερμάτισε πρώτος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα