Γιατί η Εθνική πόλο μπορεί να πάρει μετάλλιο...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Γιατί η Εθνική πόλο μπορεί να πάρει μετάλλιο...

bet365

Η Εθνική πόλο εντυπωσιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου που έχουν όλες τις προυποθέσεις να φτάσουν ψηλά!

Η Εθνική πόλο είναι μακράν το κορυφαίο ομαδικό άθλημα για την Ελλάδα σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων με 15 συμμετοχές στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και με σερί εμφανίσεων από το 1980 και μετά.

Ολα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, με μεγαλύτερη διάκριση την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Να, όμως, που εδώ στο Ρίο η Εθνική ομάδα έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, όχι τόσο με τα αποτελέσματα, όσο με τις εμφανίσεις της, απέναντι μάλιστα σε σπουδαίες ομάδες όπως η Σερβία και η Ουγγαρία.

Είναι, όμως, σε θέση να εκπληρώσει αυτές τις προσδοκίες; Παρότι αποφεύγω τις προβλέψεις, αυτή η ομάδα έχει τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες που μπορούν να λύσουν τον γρίφο των Ολυμπιακών Αγώνων και να φέρουν το μετάλλιο στην Ελλάδα.

Βασικό προτέρημα αυτής της ομάδας, είναι ότι οι σχέσεις τους έχουν ξεπεράσει το αθλητικό πλαίσιο και πλέον είναι φίλοι. Πλέον οι παίκτες γνωρίζονται χρόνια, έχουν περάσει πολλά μαζί και έχουν βρεις τις ισορροπίες που απαιτούνται για να υπάρχει αρμονία μέσα στην ομάδα.

Οι σχέσεις βέβαια δεν είναι αρκετές, εάν δεν υπάρχει ταλέντο και ο Θοδωρής Βλάχος νιώθει σίγουρος ότι για κάθε θέση, έχει περισσότερες από μία λύση. Την ομάδα των 2-3 αστεριών του παρελθόντος έχει διαδεχθεί μία ισοβαρής ομάδα με σπουδαίους παίκτες, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι όπως έχει αποδειχθεί ως τώρα στο Ολυμπιακό τουρνουά, καμία ομάδα δεν έχει ξεχωρίσει αισθητά. Με εξαίρεση την Ελλάδα και την Ουγγαρία, όλες οι άλλες ομάδες έχουν γνωρίσει την ήττα, ενώ ακόμα και η Ισπανία με την Ιταλία δεν αποτελούν φόβητρο.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την ανεβασμένη ψυχολογία που θα έχουν οι πολίστες μας, αν σήμερα νικήσουν την Αυστραλία και πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο, τότε η Εθνική πόλο δείχνει ότι μπορεί να κάνει όλους τους Ελληνες χαρούμενους και παράλληλα να επιβραβευθούν οι προσπάθειες αυτών των παιδιών που όλα αυτά τα χρόνια ήταν μονίμως στη σκιά άλλων ομαδικών αθλημάτων. Τώρα εδώ στο Ρίο, ίσως να ήρθε η ώρα τους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος