Κορακάκη: «Δεν μου αγόραζαν ούτε το εθνόσημο»

Κορακάκη: «Δεν μου αγόραζαν ούτε το εθνόσημο»

Η Άννα Κορακάκη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να φτάσει στην κορυφή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η Άννα Κορακάκη μίλησε στην «Καθημερινή», και αποκάλυψε πως πριν μερικά χρόνια δεν είχε καν ρούχα για να αγωνιστεί σε αγώνες, με αποτέλεσμα να αγοράζει εκείνη δικό της εξοπλισμό και να τυπώνει πάνω την ελληνική σημαία. 

«Μέχρι να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Νέων (2014) και να μας δώσει ρούχα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αγόραζα μπλούζες και τύπωνα την ελληνική σημαία, ώστε να φοράω τα χρώματα της χώρας μου στον αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η χρυσή Ολυμπιονίκης. 

Όσον αφορά τον πατέρα της και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, αποκάλυψε πως παραλίγο η Άννα να μην καταφέρει να αγωνιστεί στο Ρίο: «Ήταν 16 Ιουλίου και είχαμε πάει για προπόνηση. Η Άννα μου ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει γιατί σε μία βδομάδα φεύγαμε. Είναι όμως ατίθαση. Μέχρι να μαζέψω τα πράγματα, και πριν προλάβω να τη σταματήσω, ανέβηκε επάνω. Άνοιξε απότομα το γκάζι και η μηχανή την πήρε από κάτω. Πάγωσα. Μου φώναζε να σηκώσω τη μηχανή κι εγώ έβλεπα τα αίματα να κυλάνε από τα πόδια της. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Όταν τη βοήθησα να σηκωθεί πόναγε παντού. Το αριστερό χέρι δεν κινείτο. Μόνο το δεξί, αυτό που ρίχνει, δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά. Πήγαμε στο νοσοκομείο και, ευτυχώς, δεν είχε σπάσει τίποτα. Ακόμη όλο το σώμα της είναι γεμάτο μώλωπες».