To εθνικό σπορ της Σλοβακίας

Gazzetta team
To εθνικό σπορ της Σλοβακίας

bet365

Το εθνικό σπορ των Σλοβάκων σήκωσε ξανά τη σημαία τους ψηλά, όπως συμβαίνει με αξιοθαύμαστη συνέπεια τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε δηλαδή που μετέχει ως ανεξάρτητη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάνοε-Καγιάκ, το εθνικό σπορ των Σλοβάκων! Φαίνεται πως τα υπέροχα ποτάμια της χώρας δεν προσφέρονται μόνο για περιπετειώδεις διακοπές ανήσυχων τουριστών.

Στα ιδανικά μέρη για rafting και kayaking που διαφημίζονται διαρκώς από τις μεγάλες τουριστικές ιστοσελίδες, οι Σλοβάκοι πρωταθλητές έκαναν τα πρώτα τους βήματα και δημιούργησαν την ασυναγώνιστη ομάδα που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της, από την Ατλάντα το 1996 μέχρι το Ρίο.

Στις κατηγορίες του Κάνοε Καγιάκ η Σλοβακία έχει 17 Ολυμπιακά μετάλλια, από τα συνολικά 26 που έχει κατακτήσει! Και κάτι ακόμα: από αυτά τα 26, μόνο τα 8 είναι χρυσά. Σε ποια αθλήματα; Στο εξής... ένα: Κάνοε Καγιάκ!

Τελευταίοι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες, τα δυο ξαδέλφια από την πόλη Κέζμαροκ, οι Λάντισλαβ και Πέτερ Σκάνταρ, με το χρυσό στο C-2 (Διπλό Κάνοε) όπου δημιουργείται μια απίστευτη παράδοση.

Προκάτοχοί τους ήταν οι δίδυμοι Πάβολ και Χοκσχόρνερ, με τρία σερί χρυσά μετάλλια (2000, 2004, 2008) και ένα χάλκινο πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο! Τα αδέλφια Χοκσχόρνερ είναι ασφαλώς οι πιο επιτυχημένοι Σλοβάκοι Ολυμπιονικες με απολογισμό που... θυμίζει Πύρρο Δήμα, τρία σερί χρυσά και ένα χάλκινο. Ακολουθεί ο κορυφαίος αθλητής C-1 στην ιστορία και χρονικά πρώτος Σλοβάκος Ολυμπιονίκης, ο Μίχαλ Μαρτικάν ο οποίος έχει πέντε μετάλλια, αλλά δύο χρυσά (επίσης 2 ασημένια, 1 χάλκινο). Επίσης, στους Σλοβάκους ολυμπιονίκες του Κάνοε υπάρχουν και τα αδέλφια Ριζντόρφερ με δύο μετάλλια ως μέλη του πληρώματος στο τετραπλό καγιάκ (K-4) 1.000 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα