Ο Φελπς δεν... τέλειωσε ακόμα!

Αντωνία Σπανού
Ο Φελπς δεν... τέλειωσε ακόμα!

bet365

Ο Μάικλ Φελπς έχει σαρώσει τα πάντα και συνεχίζει. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα και τι απομένει για να... τρελάνει και τους τελευταίους δύσπιστους.

Πρώτα αποσύρθηκε και μετά επέστρεψε για να τα... διαλύσει όλα. Ο λόγος για τον Μάικλ Φελπς που έχει βαλθεί να τρελάνει και τους τελευταίους δύσπιστους... αν έχει παραμείνει κάποιος...

'Ήταν Μάιος του 2012 όταν έκανε την εξής δήλωση:

«Πάντα έλεγα ότι δεν θέλω να κολυμπάω μετά τα 30 μου και ξέρω ότι αν πάω σε μία ακόμα διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων θα έχω περάσει αυτή την ηλικία. Δεν θέλω να είμαι ένας από αυτούς που ο κόσμος λέει,' Θεέ μου είναι τόσο μεγάλος και ακόμα το κάνει ή κολυμπάει τόσα χρόνια...'».

Ο καιρός πέρασε, ο Φελπς έμεινε εκτός για 18 μήνες αντιμετωπίζοντας άπειρες δυσκολίες και τώρα βρίσκεται στο Ρίο και είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός.

Ο Φελπς δεν έχει αντίπαλο.

Δεν μπορεί κανείς να τον κοντράρει και ημέρα με την ημέρα γίνεται, ακόμα πιο εντυπωσιακά, η ζωντανή ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Φελπς κάθε φορά που βουτάει στην πισίνα γράφει και από μια «χρυσή» σελίδα ιστορίας.

Χρυσή όπως τα τόσα μετάλλια που έχει κρεμάσει στον λαιμό του. Συνολικά έχει φτάσει τα 26 Ολυμπιακά μετάλλια, με τα 22 από αυτά να είναι χρυσά...

Στις 7 Αυγούστου πήρε το πρώτο του φετινό χρυσό στα 4x100μ.ελεύθερο και η συνέχεια δεν θα μπορούσε να έχει άλλο χρώμα.

Στις 9 Αυγούστου θα κατακτήσει την πρώτη θέση τα 200μ. πεταλούδα και θα φτάσει συνολικά τα 20 χρυσά μετάλλια και τα 24 συνολικά.

Φυσικά, δεν υπάρχει τέλος. Ο Φελπς είναι στην Βραζιλία με σκοπό να γράψει ιστορία και δίνει τα πάντα για να το πετύχει.

Την ίδια ημέρα θα κρεμάσει στον λαιμό του άλλο ένα χρυσό μετάλλιο 4x200μ. ελεύθερο και ο «λογαριασμός» δεν κλείνει...

Ξανά Χρυσός Ολυμπιονίκης και αυτή θα είναι η 4η φορά στο Ρίο. Θα βγει 1ος στα 200μ. μικτή ατομική και απλά αφήνει χωρίς λόγια αυτούς που προσπαθούν να περιγράψουν τα κατορθώματα του.

«Το να αφήσω ό,τι έχω στην πισίνα για μια τελευταία φορά είναι αυτό που θα κάνω, και αν αυτό είναι αρκετό για να κερδίσω θα το δούμε».

Τα αγωνίσματα που απομένουν στον Αμερικανό κολυμβητή είναι 2.

Τα 100μ. πεταλούδας τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 4:12 και τα 4x100μ. μικτής τα ξημερώματα της Κυριακής στις 05:04.

Η ιστορία έχει γραφτεί και αυτό δεν αλλάζει. Ο Φέλπς, πλέον, έγινε ο πρώτος και μοναδικός κολυμβητής στην ιστορία με 4 Ολυμπιακά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα.

Ο Φελπς είναι η ζωντανή ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και φροντίζει με τις εμφανίσεις του στο Ρίο να γράψει τον επίλογο του μύθου του με τα πιο φανταχτερά μελάνια.

 

Τελευταία Νέα