Υψηλά όρια για τους τελικούς

Gazzetta team
Υψηλά όρια για τους τελικούς

bet365

Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα όρια που έθεσαν οι διοργανωτές για συμμετοχή σε τελικούς σε αλτικά και ριπτικά αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αθλητές μας είτε θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τα φετινά (ακόμη και ατομικά) τους ρεκόρ είναι να βρεθούν πολύ κοντά σε αυτά, αν θέλουν να ελπίζουν σε απευθείας πρόκριση.



Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου έχουν θεωρητικά ευκολότερο έργο, καθώς τα ατομικά τους ρεκόρ σε επί κοντώ και τριπλούν είναι πολύ καλύτερα από τα όρια των διοργανωτών. Κάτι ανάλογο θα ίσχυε και για την Κυριακοπούλου αν δεν είχε στο μυαλό της το πρόβλημα τραυματισμού. Στα 5,75 μ. έχει οριστεί το όριο στο επί κοντώ των Ανδρών και στα 2,31 μ. στο ύψος των ανδρών. Οι διοργανωτές στη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών πως θα παραλάβουν τα νούμερα την Πέμπτη.

Εξάλλου τις πόρτες του άνοιξε σήμερα το Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Σταματόπουλος για να πάρουν μία εικόνα από τους χώρους όπου θα κινηθούν οι αθλητές. Η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία βρίσκεται στο χωριό από την Τρίτη αναμένεται μέχρι το βράδυ της σημερινής ημέρας (ώρα Βραζιλίας) να πάρει στα χέρια τις αποσκευές της και τα κοντάρια της, που δεν μπήκαν στην πτήση από Κλίβελαντ για Ατλάντα.

Η παραδοσιακή συνάντηση των μελών της εθνικής ομάδας, θα γίνει το βραδάκι της Πέμπτης (ώρα Βραζιλίας) στη διάρκεια της οποίας οι αθλητές θα παραλάβουν νούμερα και θα ενημερωθούν για τη διοργάνωση.

Ανδρες
Υψος: 2,31 μ.
Επί κοντώ: 5,75 μ.
Μήκος: 8,15 μ.
Τριπλούν: 16,95 μ.
Σφαιροβολία:20,65 μ.
Δισκοβολία:65,50 μ.
Σφυροβολία: 76,50 μ.
Ακοντισμός: 83,00 μ.


Γυναίκες
Υψος: 1,94 μ.
Επί κοντώ: 4,60 μ.
Μήκος: 6,75 μ.
Τριπλούν: 14,30 μ.
Σφαιροβολία: 18,40 μ.
Δισκοβολία: 62,00 μ.
Σφυροβολία: 72,00 μ.
Ακοντισμός: 63,00 μ.

 

Τελευταία Νέα