«Ευχαριστώ όσους ήταν δίπλα μου πριν, αλλά και όσους θα είναι μετά» (pics)

«Ευχαριστώ όσους ήταν δίπλα μου πριν, αλλά και όσους θα είναι μετά» (pics)

Επί ελληνικού εδάφους πάτησε η Άννα Κορακάκη που ευχαρίστησε όλους όσους ήταν δίπλα της πριν τον θρίαμβό στο Ρίο και όσους θα είναι αφού «κοπάσει» ο ενθουσιασμός για την επιτυχία της.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η Αθήνα στις 13:30 την χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο, Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ξεκίνησε την Τετάρτη από την Βραζιλία και μετά από μία περιπετειώδη στάση στην Ρώμη, προσγειώθηκε το μεσημέρι στο Ελευθέριος Βενιζέλος...

Εκεί την υποδέχθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο οποίος δήλωσε: «Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, ένα παιδί με θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα πάραδειγμα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και επιστρατεύοντας τα αποθέματα που έχει μέσα του κάθε άνθρωπος μπορούμε να πάρουμε νίκη συλλογική για την πατρίδα και τον στόχο του καθενός. Η Άννα είναι το παιδί όλης της Ελλάδας. Η Πολιτεία οφείλει τα λόγια να τα κάνει πράξεις»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO THΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Άννα Κορακάκη, η οποία στην ερώτηση αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει, απάντησε: «Όχι. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει γίνει. Ήταν όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές και όλους τους αθλητές που προσπαθούσαν. Έχω κάνει πολύ προσπάθεια, δούλεψα πολύ σκληρά για αυτό. Ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, ήθελα πολύ να είμαι στους τελικούς των αγωνισμάτων και τα κατάφερα.

Είμαι χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες. Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και όσους ήδη ασχολούνται να είναι κίνητρο για να πάνε ακόμα πιο ψηλά. Ήταν, επίσης, όνειρό μου να γίνει γνωστό το άθλημα της σκοποβολής».

Όσον αφορά το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει, δήλωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά θέλω να σημάνει κάτι για τους νέους ανθρώπους. Να βοηθήσει κάποιους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό Να είναι το κίνητρο να πάνε πιο ψηλά», ενώ σχετικά με την σκοποβολή, τόνισε: «Ήταν μία από τις προσδοκίες μου να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα και να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτό. Με στεναχωρεί το γεγονός πως ο αριθμός των αθλητών μειώνεται».

Λίγο πριν ολοκληρώσει, η 20χρονη αθλήτρια είπε: «Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους όσοι με στήριζαν πριν από αυτό, αλλά και όταν περάσει αυτό», ενώ τέλος αναφορικά με το γούρι της, δήλωσε:«Έχω κάτι που μου έχει χαρίσει η γιαγιά μου»  

Τελευταίος μίλησε ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα/προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε».