Στη 4η θέση ο Μιτάκης, θετικός απολογισμός για τα Nacra

Στη 4η θέση ο Μιτάκης, θετικός απολογισμός για τα Nacra

Γιάννης Μιτάκης στα finn και Μάντης-Καγιαλής στα 470 καταλαμβάνουν την 4η θέση της γενικής κατάταξης, με το πλήρωμα τον Νacra-17 να μην κάνει ιδανικό ξεκίνημα, αλλά να κλείνει θετικά την πρώτη ημέρα.

Ο Μιτάκης είχε εξαιρετική ημέρα τερματίζοντας στην 3 και 2η θέση της 3ης και 4ης ιστιοδρομίας αντίστοιχα. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται πίσω από τον Βρετανό Ζιλ Σκοτ με 23β.π., τον Σέρβο Βασίλι Ζμπόγκαρ με 21β.π. και τον Τούρκο Αλικάν Καϊνάρ.

Στα 470 το πλήρωμα των Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή είναι επίσης στην 4η θέση μετά τις δύο πρώτες κούρσες. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι είχαν μία 9η και μία 3η θέση και επιβαρύνονται με 12 βαθμούς ποινής, όσους και οι Νεοζηλανδοί Σνόου-Γουίλκοχ. 

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κροάτες Φαντέλα-Μάρενιτς με 3β.π. και ακολουθούν οι Αυστραλοί Μπέλτσερ-Ράιαν. 

Στην πρώτη ιστιοδρομία των Nacra-17 στη διοργάνωση τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελαν Μπεκατώρου και Πατενιώτης, τερματίζοντας στην 21η θέση, ωστόσο στη δεύτερη κούρσα έκαναν την αντεπίθεση τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Έτσι, το πλήρωμα με της «χρυσή» Ολυμπιονίκη βρίσκεται στην 12η θέση με 24 βαθμούς ποινής. 

Πρώτοι είναι οι Ελβετοί Μπούλερ-Μπρίγκερ με 8β.π., ακολουθούν ο Βρετανοί Σάξτον-Γκρόβες με επίσης 8β.π. και τρίτοι οι Αργεντινοί Λάνχε-Καράνθα με 13β.π.