Ασταμάτητοι οι Ιταλοί σε περιπέτειες οι Αμερικανοί

Φώτης Καρακούσης
Ασταμάτητοι οι Ιταλοί σε περιπέτειες οι Αμερικανοί

bet365

Η νικηφόρα πορεία της Ιταλία στο Ρίο συνεχίζεται με την ομάδα του Μπενγκρίνι μετά της Γαλλίας να επικρατεί και επί των ΗΠΑ με 3-1. Σε δύσκολη θέση οι Αμερικανοί που μετράνε δύο συνεχόμενες ήττες.

Με τους Ιταλούς να έχουν κερδίσει και με άνεση στην πρεμιέρα της Γαλλία και τους Αμερικανούς να έχουν χάσει από τον Καναδά, η σημερινή αναμέτρηση ήταν σημαντική και για τους δύο. Για την ομάδα του Μπελνγκίνι επειδή με νίκη θα έκανε άλμα πρόκρισης και γι' αυτή του Σπίροου επειδή αν έχανε θα έχανε και σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης.

Οι «κυανόλευκοι» πάντως ήταν αυτοί που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, επικράτησαν με 3-1 (28-26, 20-25, 25-23, 25-23), έκαναν το δύο στα δύο και έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους για την συνέχεια. Ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι με τα τρία σετ που πήγαν στους νικητές να κρίνονται στις λεπτομέρειες και στην μικρότερη διαφορά πόντων.

Πλέον για τις ΗΠΑ εκτός του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, θα πρέπει να μην κερδίζουν και οι Καναδοί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο αποκλεισμός θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Χουαντορένα που έφτασε τους 20 πόντους, με τον Ζάιτσεφ να ακολουθεί με 15 και τον Λάνζα να έχει 11. Για τους ηττημένους ο Ράσελ είχε 22, ο Άντερσον 14, οι Σάντερ και Χολτ με 12, αλλά δεν έφτασαν για να έρθει η νίκη.

Τα σετ: 3-1 (28-26, 20-25, 25-23, 25-23)

ΙΤΑΛΙΑ (Μπλενγκίνι): Χουαντορένα 20, Τζιανέλι 8, Ζάιτσεφ 15, Λάνζα 11, Πιάνο 9, Μπιραρέλι 7 / Κολάτσι (λ), Σοτίλε, Ροσίνι, Μπούτι 5, Αντόνοφ

ΗΠΑ (Σπίροου): Άντερσον 14, Ράσελ 22, Σάντερ 12, Λι 9, Κρίστενσον 1, Χολτ 12 / Σότζι Ε. (λ), Σότζι Κ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα