Φελπς: «Θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο»

Gazzetta team
Φελπς: «Θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο»

bet365

Δάκρυα χαράς για την ομάδα κολύμβησης των ΗΠΑ στα 4Χ100μ. ελεύθερο των ανδρών, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από επτά χρόνια και τέσσερις συνεχείς ήττες, σε Ολυμπιακούς αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Μάικλ Φελπς κολύμπησε δεύτερος και έδωσε το προβάδισμα στην αμερικανική ομάδα, η οποία το κράτησε μέχρι τον τερματισμό. Αυτό ήταν το 19ο χρυσό μετάλλιο (23ο συνολικά) σε Ολυμπιακούς για τον Φελπς, που πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση της πρωτιάς:

«Στο πρώτο 100άρι ο Κάλεμπ Ντρέσελ ήταν δεύτερος στην κούρσα και μου φώναζε συνέχεια, όσο κολυμπούσα. Μου έδωσε δύναμη. Θέλαμε πολύ αυτό το χρυσό και τα καταφέραμε. Είχα πει στα παιδιά πως θα προσπαθούσα όσο μπορούσα να βρεθώ πρώτος και να τους δώσω τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση»,

δήλωσε ο Φελπς, ο οποίος συμπλήρωσε, για να τρέξει μετά στις κερκίδες για να αγκαλιάσει τη σύντροφο του και το γιο του: «Χάρηκα πολύ αυτό το μετάλλιο, ειδικά λόγω της προσπάθειας όλης της ομάδας. Η συμπαράσταση από τις κερκίδες ήταν ήταν εκπληκτική. Ηταν το πρώτο χρυσό για τους Χελντ και Ντρέσελ και όταν έβαλαν τα κλάμματα, δεν άντεξα, έκλαψα κι εγώ.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα