ΗΠΑ-Βενεζουέλα για πρώτη φορά (vids)

Κώστας Κουκούσης
ΗΠΑ-Βενεζουέλα για πρώτη φορά (vids)

bet365

ΗΠΑ και Βενεζουέλα δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όμως έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπες στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα.

Μιλάμε πάντα από τότε που συμμετέχουν στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ οι παίκτες του ΝΒΑ και μετά. Η πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα συμμετοχή της Βενεζουέλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε έρθει γιατί το 1992 είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει την «Dream Team» στον τελικό του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί και να την ακολουθήσει στη Βαρκελώνη.

Οι σούπερ σταρ του ΝΒΑ είχαν επικρατήσει 127-80 με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ και τον Καρλ Μαλόουν να σημειώνουν από 17 πόντους αλλά στο Ολυμπιακό Τουρνουά οι δύο ομάδες δεν βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο.

Από εκεί και πέρα κάθε φορά που οι Αμερικάνοι χρειαζόταν να κατεβάσουν τους παίκτες του ΝΒΑ στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα για να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έβρισκαν πάντα την Βενεζουέλα μπροστά τους.

Το 1999 την είχαν κερδίσει 83-61 στην χειρότερη τους εμφάνιση στη διοργάνωση με κορυφαίο τον Γκάρι Πέιτον που είχε σημειώσει 18 πόντους. Το 2003 είχαν επικρατήσει 98-69 παίρνοντας 16 πόντους από τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι και 14 από τον Άλεν Άιβερσον, ενώ το 2007 την είχαν διαλύσει 112-69 με πρώτους σκόρερ τον Καρμέλο Άντονι και τον Μάικλ Ρεντ που είχαν σημειώσει από 17 πόντους.

 

Τελευταία Νέα