Η Ρωσία τη νίκη, η Κούβα τις εντυπώσεις

Φώτης Καρακούσης
Η Ρωσία τη νίκη, η Κούβα τις εντυπώσεις

bet365

Έστω και πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε, η Ρωσία ξεκίνησε με νίκη τους Ολυμπιακούς Αγώνες επικρατώντας της αποδεκατισμένης αλλά τρομερά μαχητικής Κούβας με 3-1.

Από την μία η Ρωσία, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο Λονδίνο και έτοιμη για να κάνει το δύο στα δύο ή έστω να ανέβει και πάλι στο βάθρο. Και από την άλλη η Κούβα των χιλίων προβλημάτων, χωρίς πέντε παίκτες που είναι στην φυλακή, με άλλον προπονητή και με την ψυχολογία όλων στο ναδίρ μετά τα όσα έγιναν στην Φιλανδία.

Η λογική έλεγε πως η ομάδα του Αλέκνο θα επικρατούσε και μάλιστα με ευκολία των Κουβανών και κατά το ήμισυ δικαιώθηκε, Η... αρκούδα πήρε τη νίκη επικρατώντας με 3-1 (25-17, 25-19, 22-25, 25-18), αλλά τα πιτσιρίκια της χώρας της σάλσα, όχι απλά πάλεψαν αλλά κέρδισαν τις εντυπώσεις κοντράροντας στα ίσια τον αντίπαλό τους.

Η παρέα του Τετιούκιν έπαιξε σοβαρά στα δύο πρώτα σετ, τα οποία και κατέκτησε με σχετική ευκολία. Στο τρίτο όμως με τον Μελγκαρέχο που τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό να είναι ασταμάτητος, η Κούβα μείωσε και έβαλε δύσκολα στους Ρώσους. Η πίεση συνεχίστηκε και στο τέταρτο, αλλά από την μέση και μετά, η... αρκούδα ξέφυγε και έφτασε στη νίκη.

Μια νίκη που όπως τονίζαμε ήταν δεδομένη, καθώς η Ρωσία μαζί με την Πολωνία είναι τα μεγάλα φαβορί του δεύτερου ομίλου. Από την άλλη η Κούβα με την σημερινή εμφάνιση έδειξε πως μόνο... ετοιμοθάνατη δεν ήταν μετά τα όσα προηγήθηκε και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς με ανάλογους αγώνες μπορεί να παλέψει για μια θέση στα προημιτελικά.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μιχαΐλοφ που σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Τετιούκιν και Κλιούκα που είχαν από 10. Για τους ιδιαιτερα αξιόμαχους ηττημένους ο Ρενδόν είχε 20, ο Μελγκαρέχο 18, ο πρώην ακραίος του ΠΑΟΚ Χιμένες 13 και ο νυν κεντρικός του Ολυμπιακού Οσόρια 10.

Ρωσία-Κούβα: 3-0 (25-17, 25-19, 22-25, 25-18)

Ρωσία (Αλέκνο): Γκράνκιν 1, Τετιούκιν 10, Βόλβιτς 9, Μιχαΐλοφ 16, Α. Βολκόφ 9, Κλιούκα 10, Βερμπόφ (λ), Κόμπζαρ, Ντ. Βολκόφ 5, Ασέτσεφ 1, Μπακούν 1, Ερμάκοφ.

Κούβα (Βίβες): Γκονζάλες 2, Μελγακρέχο 18, Χιμένες 13, Κονσεπσιόν, Ρενδόν 20, Οσόρια 10, Γκαρσία (λ), Λόπεσ, Γκόιντε

 

Τελευταία Νέα