Οι καλύτερες στιγμές του Ναβάρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Gazzetta team
Οι καλύτερες στιγμές του Ναβάρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

bet365

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα συμμετάσχει για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το gazzetta.gr θυμάται τις καλύτερες εμφανίσεις του στις τέσσερις προηγούμενες φορές που πήρε μέρος στη διοργάνωση.

Τη νύχτα (8/8-1:00) για εμάς εδώ στην Ελλάδα όταν ο «Λα Μπόμπα» θα μπει στο γήπεδο στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Κροατία θα γίνει ο 4ος μπασκετμπολίστας που θα έχει αγωνιστεί πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρώτη ήταν στα 20 του το 2000 στο Σίδνεϊ όταν φορούσε τη φανέλα με το νούμερο «5». Το παιχνίδι που αγωνίστηκε περισσότερο τότε ήταν αυτό για τις θέσεις 9-10 με την Κίνα. Είχε μείνει στο παρκέ 29 λεπτά και είχε δείξει πόσο ικανός είναι στο σκοράρισμα φτάνοντας τους 19 πόντους στη νίκη της Ισπανίας με 84-64.

Στην Αθήνα το 2004 δεν είχε κάνει καλό τουρνουά αλλά είχε κρατήσει τον καλύτερο του εαυτό, για την εικόνα τουλάχιστον που παρουσίαζε μέχρι, τότε για τον πιο δύσκολο αγώνα. Οι Ισπανοί πήγαν αήττητοι στα προημιτελικά χωρίς ο Ναβάρο να έχει παίξει καλά και αποκλείστηκαν από τις ΗΠΑ. Είχε 17 πόντους με 5/18 σουτ και έτσι η ομάδα του έχασε 102-94.

Γενικότερα το έχει σαν συνήθεια να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι. Στο Πεκίνο το 2008 αυτό ήταν ο τελικός με τις ΗΠΑ όπου είχε πετύχει 18 πόντους και είχε βοηθήσει την Ισπανία να κοντράρει τους Αμερικανούς που στο τέλος την κέρδισαν 118-107.

Το ίδιο συνέβη και στο Λονδίνο το 2012. Ο Ναβάρο κράτησε το καλύτερο του παιχνίδι για τον τελικό όπου σκόραρε 21 πόντους με 4/9 τρίποντα και οι Ισπανοί κοίταξαν στα μάτια και πάλι τις ΗΠΑ αλλά ηττήθηκαν 107-100.

Φέτος πάλι είναι το επικρατέστερο ζευγάρι για να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο «Λα Μπόμπα» στα 36 του πια θα είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την εθνική με μια μεγάλη παράσταση.

 

Τελευταία Νέα