Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη εκτός ημιτελικού

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη εκτός ημιτελικού

bet365

Το πανελλήνιο ρεκόρ της Άννας Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής εμφάνιση από ελληνικής πλευρά στα πρωινά προκριματικά της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια με χρόνο 58.27 στα 100μ. πεταλούδα έφτασε κοντά στην πρόκριση της στον ημιτελικό (15 πρώτοι προκρίνονται), όμως δεν τα κατάφερε μένοντας στην 18 θέση. Ωστόσο, έκανε δικό της το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στην Κρίστελ Βουρνά (58.31, στις 28/07/2012).

Σε ότι αφορά στην Βουρνά, η αθλήτρια του Εθνικού έκανε πολύ καλή κούρσα και απαλλαγμένη από το άγχος σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 58.89 καταλαμβάνοντας την 23η θέση.

Θυμίζουμε ότι η Κρίστελ είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός παραλογισμού, το οποίο ήταν εξαιρετικά ψυχοφθόρο για την ίδια λίγες μόλις ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα ξεκίνησαν όταν η FINA ανακοίνωσε ότι η Ελληνίδα θα ταξιδέψει στο Ρίο έχοντας πιάσει το β' όριο, απόφαση την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε για να χρειαστεί τελικά η παρέμβαση της ΔΟΕ, προκειμένου να ταξιδέψει στο Ρίο η αθλήτρια του Άκη Οικονόμου. Η καλύτερη έως τώρα εφετινή επίδοση της Βουρνά ήταν στους Χειμερινούς Αγώνες όπου είχε κολυμπήσει 58.92.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος αγωνίστηκε στα 400μ. ελεύθερο κατετάγη στην 41η θέση με χρόνο 3:54.98.

Εκτός ημιτελικού στα 100μ. πρόσθιο έμεινε και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, ο οποίος κατετάγη 19ος με 1:00.35.

 

Τελευταία Νέα