«Το Τόκιο μαθαίνει από το Ρίο»

«Το Τόκιο μαθαίνει από το Ρίο»

Τεχνογνωσία και εμπειρία είναι το ζητούμενο για την ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» που βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πριν πάρει τη σκυτάλη από τους Βραζιλιάνους η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. 

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών Αγώνων, «Τόκιο 2020», Γιοσίρο Μόρι, δήλωσε, μετά την τελετή έναρξης στη Βραζιλία: «Μαθαίνουμε από το Ρίο».

Συγκεκριμένα, ο Γιοσίρο Μορί τόνισε: «Θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου σε όλο το προσωπικό της Οργανωτικής Επιτροπής του "Ρίο 2016" για τις εξαιρετικές προσπάθειές τους στη διοργάνωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιστορία που φιλοξενούνται στη Νότια Αμερική.

Αισθάνθηκα βαθιά συγκίνηση με το πάθος κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης. Πιστεύω ότι η Τελετή Έναρξης βοήθησε να ανυψώσει το πνεύμα όλων των αθλητών από όλο τον κόσμο πριν την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος. Εκφράζω τη βαθιά μου. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 17 ημερών, ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας απίστευτων εμφανίσεων από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου σε μία δυναμική ατμόσφαιρα, σε μια ακόμη εκδήλωση του πνεύματος και των αξιών του Ολυμπιακού κινήματος.

Η ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής "Tόκιο 2020" προσβλέπει στην εκμάθηση πολλών στους Αγώνες του Ρίο 2016. Η εμπειρία και οι γνώσεις που αποκομίζουμε εδώ θα μας βοηθήσουν να θέσουμε σε εφαρμογή τα δικά μας σχέδια για τη διοργάνωση εκπληκτικών Ολυμπιακών Αγώνων το 2020  που για μία ακόμη φορά θα θα παρουσιάσουν τη δύναμη του αθλητισμού».