Ωδή στο περιβάλλον στην τελετή έναρξης! (pics)

Βασίλης Τσίγκας
Ωδή στο περιβάλλον στην τελετή έναρξης! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Μαρακανά και σας μετέφερε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μια τελετή αφιερωμένη στο περιβάλλον! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΡΙΟ: Δήμος Μπουλούκος.

Οι Βραζιλιάνοι είχαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που ήθελαν να μεταφέρουν στον κόσμο, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Και αυτό δεν ήταν άλλο, από την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος! Και η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το κομμάτι, τα κατάφεραν!

Η φετινή τελετή, μπορεί να μην ήταν η πιο εντυπωσιακή που έχουμε δει ποτέ, ήταν όμως... βραζιλιάνικη. Από το καρναβάλι, μετά την παρέλαση των αθλητών, τη σάμπα, το τραγούδι, το χορό, μέχρι τα απανωτά μηνύματα για το περιβάλλον.

Όλα ξεκίνησαν με σκηνές από την ιστορία της χώρας, τους εισβολείς, τους ιθαγενείς, τον Αμαζόνιο, που σιγά σιγά εξαφανίζεται. Λίγο πριν την παρέλαση των αθλητών, είχαμε αυτή της εκθαμπωτικής Ζιζέλ και μετά ακολούθηκε η παρέλαση των αθλητών, με πρώτη φυσικά την Ελλάδα και σημαιοφόρο τη Σοφία Μπεκατώρου. Πάνω από 11.000 αθλητές μπήκαν στο Μαρακανά, με την Βραζιλία να γνωρίζει την αποθέωση και την προτελευταία ομάδα των προσφύγων να κλέβει την παράσταση και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Μετά είχαμε... καρναβάλι και σάμπα, μέχρι τη στιγμή, που ο Γκουστάβο Κουερτέν έφερε την Φλόγα μέσα στο στάδιο και την παρέδωσε στην Ποτέντσια Μαρκάρι κι αυτή στον Βεντερλέι Ντα Λίμα, ο οποίος ήταν κι αυτός που άναψε έναν εντυπωσιακότατο βωμό, που παρέπεμπε στον ήλιο! Όλο η τελετή ήθελε να μεταφέρει το κλίμα της Βραζιλίας και της ανάγκης να προστατευτεί το περιβάλλον και σε αυτό το κομμάτι, οι Βραζιλιάνοι τα κατάφεραν!

 

Τελευταία Νέα