Θα δώσουν το «παρών» οι Ρώσοι σε πυγμαχία, τένις, τζούντο και σκοποβολή

Θα δώσουν το «παρών» οι Ρώσοι σε πυγμαχία, τένις, τζούντο και σκοποβολή

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (AIBA) ανακοίνωσε πως οι 11 Ρώσοι αθλητές έχουν την άδεια να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, με τη ΔΟΕ να ανάβει το πράσινο φως σε τζούντο, τένις και σκοποβολή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. 

Πριν από λίγες ημέρες η ΔΟΕ έθεσε κριτήρια για τους Ρώσους αθλητές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς, έπειτα από τις αποκαλύψεις για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα με την υποστήριξη του κράτους. 

Έτσι, οι Ρώσοι αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ελέγχους ντόπινγκ εκτός Ρωσίας και να έχουν καθαρό «μητρώο» φαρμακοδιέγερσης, χωρίς ποινές στο παρελθόν, προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους από την διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος τους. Όλοι οι Ρώσοι αθλητές που έχουν τιμωρηθεί για ντόπινγκ στο παρελθόν αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι, την ύστατη στιγμή αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής, 8 τενίστες, 18 σκοπευτές, 11 τζουντόκα και η γκόλφερ Μαρία Βερτσενόβα.

Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο R-Sport κανονικά θα αγωνιστούν και οι 29 κολυμβητές και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κανόε Αντρέι Κραΐτορ.