Γερόλυμπος: «Στο Τόκιο το ελληνικό καράτε θα έχει τουλάχιστον δύο αθλητές»

Gazzetta team
Γερόλυμπος: «Στο Τόκιο το ελληνικό καράτε θα έχει τουλάχιστον δύο αθλητές»

bet365

Πρώην πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας και νυν επίτιμος πρόεδρος της ΕΛΟΚ, τέως γενικός γραμματέας της παγκόσμιας (WKF), ο Γιώργος Γερόλυμπος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει η ενσωμάτωση του αθλήματος στο πρόγραμμα των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

«Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια. Οι προσπάθειες που έγιναν έπιασαν τόπο, έστω κι αν η ενσωμάτωση του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα δεν είναι μόνιμη. Έχει γίνει η αρχή και η περαιτέρω ανάπτυξη του καράτε ?με ό,τι αυτό συνεπάγεται- σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως αλλάξει τα δεδομένα στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή, η απόφαση της ΔΟΕ μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους και ανυπομονούμε να έρθουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020», δήλωσε στο Πρακτορείο Sport ο επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας Καράτε.

Οι επιτυχίες του ελληνικού καράτε σε παγκόσμιο επίπεδο πολλές, κάτι που κάνει τον Γιώργο Γερόλυμπο να δηλώνει ότι «...στο Τόκιο, η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση με τουλάχιστον δύο αθλητές».

«Οι προσδοκίες μας είναι πολλές. Έχουμε μια καλή ομάδα και θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε αθλητές στους 60 συνολικά που θα πάρουν την πρόκριση για το Τόκιο.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας, έχοντας λάβει τα μηνύματα από τους διοργανωτές των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων ότι το άθλημα θα βρίσκεται στο πρόγραμμα, έχει καταρτίσει τα πλάνα για την επόμενη τετραετία. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που εάν μπορέσει να υλοποιηθεί, θα μας δώσει πολλές πιθανότητες να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την πρόκριση για το Τόκιο παίρνουν 30 άνδρες και 30 γυναίκες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση με τουλάχιστον έναν αθλητή και μία αθλήτρια. Είμαι αισιόδοξος γιατί γνωρίζω ότι το καράτε στη χώρα μας έχει τεράστια δυναμική και αθλητές και αθλήτριες με πολύ μεγάλο ταλέντο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα