Ο Μπάχ υπερασπίζεται τους χειρισμούς της ΔΟΕ σε ότι αφορά τους Ρώσους

Ο Μπάχ υπερασπίζεται τους χειρισμούς της ΔΟΕ σε ότι αφορά τους Ρώσους

bet365

O Tόμας Μπαχ υποστήριξε τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για τον μην αποκλεισμό όλης της ρωσικής ομάδας λόγω των σκανδάλων ντόπινγκ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πέντε ημέρες πριν από την τελετή Έναρξης των Αγώνων ο Μπαχ τόνισε ότι: «ο συνολικός αποκλεισμός δεν θα ήταν δικαιολογημένος είτε από ηθικής, είτε από νομικής πλευράς.

Κάθε άνθρωπος έχει κάποια βασικά δικαιώματα. Το κοινό θα αντιληφθεί ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε προκειμένου να προστατεύσουμε τους καθαρούς αθλητές σε όλο τον κόσμο.

Η ΔΟΕ έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, εφαρμόζοντας αυστηρές προϋποθέσεις για την συμμετοχή των Ρώσων αθλητών, συμπεριλαμβάνοντας και αυτούς που στο παρελθόν έχουν αποκλειστεί λόγω ντόπινγκ.

Δεν νομίζω ότι όλα αυτά τα μέτρα στο τέλος θα αποδειχθεί ότι ήταν βλαπτικά, γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι έπρεπε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις τώρα».

Σχετικά με τη χρονική στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια το πόρισμα της έρευνας του επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής της WADA, Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν ο πρόεδρος της ΔΟΕ υπογράμμισε: «Η ΔΟΕ δεν είναι υπεύθυνη για το timing της αναφοράς ΜακΛάρεν. Η ΔΟΕ δεν είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι πληροφορίες που δόθηκαν στην WADA δύο χρόνια νωρίτερα δεν αξιοποιήθηκαν. Η ΔΟΕ δεν είναι υπεύθυνη για την διαπίστευση και επίβλεψη των εργαστηρίων αντιντόπινγκ.

Επομένως η ΔΟΕ δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη ούτε για το χρόνο που δόθηκε η αναφορά ούτε για τους λόγους που αυτά τα γεγονότα πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα λίγες ημέρες πριν τους την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τέλος, ο Μπαχ υποστήριξε την απόφαση της ΔΟΕ να μην επιτρέψει στην Γιούλια Στεπάνοβα να λάβει μέρος στους Αγώνες H Ρωσίδα δρομέας των 800μ., είναι το πρόσωπο των ημερών, αφού είναι εκείνη που έδωσε πληροφορίες στον WADA για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα της. Για το θέμα της Στεπάνοβα ο Μπαχ είπε: «Δεν ήταν εύκολο. Το εκτελεστικό συμβούλιο έκανε σαφές ότι εκτιμά την συνεισφορά της Γιούλια Στεπάνοβα στη μάχη κατά του ντόπινγκ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα