Tριμελής επιτροπή θα αποφασίσει την τύχη των Ρώσων συμμετεχόντων

Gazzetta team
Tριμελής επιτροπή θα αποφασίσει την τύχη των Ρώσων συμμετεχόντων

bet365

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι μια τριμελής επιτροπή της θα έχει τον τελευταίο λόγο αναφορικά με το ποιοι Ρώσοι αθλητές μπορούν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς θα επανεξετάσει όλες τις αποφάσεις που έλαβαν για το συγκεκριμένο θέμα οι διεθνείς ομοσπονδίες.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, το οποίο συνεδρίασε στο Ρίο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» του πλανήτη (5-21/8).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ΔΟΕ έθεσε κριτήρια για τους Ρώσους αθλητές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς, ύστερα από τις αποκαλύψεις για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα με την υποστήριξη του κράτους.

Έτσι, οι Ρώσοι αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ελέγχους ντόπινγκ εκτός Ρωσίας και να έχουν καθαρό... μητρώο φαρμακοδιέγερσης, χωρίς ποινές στο παρελθόν, προκειμένου να πάρουν το "Ο.Κ." για τη συμμετοχή τους από την οικεία διεθνή ομοσπονδία. Όλοι οι Ρώσοι αθλητές που έχουν τιμωρηθεί για ντόπινγκ στο παρελθόν αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τριμελής επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελείται από τον πρόεδρο της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ουγκούρ Ερντενέρ, την επικεφαλής της επιτροπής αθλητών (και μέλος της ΔΟΕ), Κλαούντια Μπόκελ, και το μέλος της ΔΟΕ και αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Μοντέρνου Πεντάθλου, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, δήλωσε ότι η «τρόικα» θα λάβει την τελική απόφαση μόλις το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης επανεξετάσει ατομικά τις υποθέσεις των Ρώσων αθλητών.

«Δεν υπάρχει μια συνολική απόφαση. Πρόκειται για μεμονωμένους αθλητές. Είναι σημαντικό η ΔΟΕ να πάρει την τελική απόφαση με βάση ανεξάρτητες συμβουλές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Άνταμς και πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 250 Ρώσοι αθλητές από την αρχική ομάδα των 387 έχουν μέχρι στιγμής πάρει το «πράσινο φως» για να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς. Ωστόσο, μόνο μια αθλήτρια του στίβου, η Ντάρια Κλίσινα, έχει πάρει το "Ο.Κ." για να αγωνιστεί στο μήκος (υπό την Ολυμπιακή σημαία), καθώς έχει επιβληθεί αποκλεισμός στη Ρωσία στον κλασικό αθλητισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα