Οι Bραζιλιάνοι «βάφτισαν» Μacedonia τη FYROM! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Οι Bραζιλιάνοι «βάφτισαν» Μacedonia τη FYROM! (pics)

bet365

To gazzetta.gr αποκαλύπτει το ατόπημα των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο που αναφέρουν τη FYROM ως Μacedonia και την αντίδραση της ελληνικής πλευράς!

Σε ένα μεγάλο ατόπημα προχώρησαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν σε λίγες ημέρες στο Ρίο. Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τη συγκεκριμένη χώρα ως Τhe Former Yugoslavian Republic of Macedonia και έχει εκδώσει και σχετική οδηγία, οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές επέλεξαν να την αποκαλούν Macedonia, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της με τη συντομογραφία MKD...

Kι όχι μόνο στην ενότητα με τις χώρες που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς, αλλά και σε όλες τις αναφορές για τη συγκεκριμένη χώρα οι Βραζιλιάνοι τη Μacedonia, όπως για παράδειγμα στα άρθρα για το προολυμπιακό τουρνουά του χάντμπολ!

Να υπενθυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά άλλαξε η συντομογραφία μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το θέμα εντόπισε το Υπουργείο Εξωτερικών και ήδη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον Αρχηγό της ελληνικής αποστολής Ισίδωρο Κούβελο, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να αλλάξει η αναφορά από Macedonia ή ΜKD σε FYROM, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΔΟΕ!

 

Τελευταία Νέα