Οι Βραζιλιάνοι υπόσχονται διαδηλώσεις την ημέρα Έναρξης των Αγώνων

Οι Βραζιλιάνοι υπόσχονται διαδηλώσεις την ημέρα Έναρξης των Αγώνων

bet365

Με την ανεργία και την διαφθορά να έχει φτάσει στο κόκκινο, οι Βραζιλιάνοι σκοπεύουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους την ημέρα της τελετής Έναρξης των Αγώνων.

Σκοπός τους είναι να γίνουν γνωστά τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα τους και εκτός συνόρων. Βεβαίως, αυτό θα γίνει προκειμένου να προβοκάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους οποίους η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε οικονομικό μέσο, τη στιγμή που οι περικοπές σε όλους τους τομείς με προεξέχοντες αυτούς της υγείας και της πρόνοιας να έχουν γίνει ρουτίνα για την κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι στην Ανγκρα ντος Ρέις διαδηλωτές επιτέθηκαν στην πομπή της λαμπαδηδρομίας έσβησαν την Φλόγα και χρειάστηκε η χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων προκειμένου να απωθηθεί το πλήθος.

Μία ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται «Εξαίρεση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχει υποσχεθεί να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα και δη την ημέρα της τελετής Έναρξης.

Στις 5 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί δύο διαδηλώσεις ή μια το πρωί στην παραλία της Κόπα Καμπάνα και η δεύτερη το απόγευμα έξω από το στάδιο Μαρακανά, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Έναρξης των Αγώνων.

«Δεν είμαστε κατά των Ολυμπιακών ως Αγώνων και μέσου κοινωνικοποίησης. Είμαστε ενάντια στην μετατροπή των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μεγάλη επιχείρηση, η οποία με αυθαίρετο τρόπο λαμβάνει αποφάσεις προς όφελος ισχυρών οικονομικών κεφαλαίων», δήλωσε η Ζιζέλ Τανάκα στην βραζιλιάνικη ιστοσελίδα ΙSTOE.

 

Τελευταία Νέα