Στο Ρίο τέσσερις ακόμα Ελληνες κωπηλάτες

Gazzetta team
Στο Ρίο τέσσερις ακόμα Ελληνες κωπηλάτες

bet365

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα πάει η τετράκωπος άνευ ελαφρών βαρών όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 26/7 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας.

Η ελληνική βάρκα θα πάρει τη θέση της Ρωσίας που είχε κατακτήσει την 1η θέση στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης την οποία απέκλεισε η FISA αφού οι αθλητές που την στελέχωναν και είχαν δηλωθεί για το Ρίο δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ΔΟΕ μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει με τους Ρώσους αθλητές.

Έτσι οι Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου, Σπύρος Γιάνναρος και Θωμάς Καραμήτρος που συνέχιζαν την προετοιμασία τους στην Καστοριά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας θα ξαναμπούν στην ίδια βάρκα για να πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο γεγονός της τετραετίας.

Ο Σπύρος Γιάνναρος τόνισε για την πρόκριση:«Πάθαμε σοκ όταν το μάθαμε. Γίναμε ένα κουβάρι και πανηγυρίζαμε. Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει . Ήμουν πολύ απογοητευμένος μετά τη Λουκέρνη και σκεφτόμουν να σταματήσω. Τελικά δεν το έκανα και ήρθε η δικαίωση. Τώρα πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι θα προλάβουμε να βρεθούμε στην αγωνιστική κατάσταση που θέλουμε στους αγώνες».

Με την ίδια απόφαση αποκλείστηκαν ακόμη τρία ρωσικά πληρώματα και συγκεκριμένα οι οκτάκωπες ανδρών και γυναικών με τις Ιταλία και Αυστραλία να παίρνουν τη θέση τους ενώ ιταλικό πλήρωμα θα πάρει και τη θέση του διπλού σκιφ ελ βαρών των γυναικών.

 

Τελευταία Νέα