Οι όροι συμμετοχής των Ρώσων αθλητών

Gazzetta team
Οι όροι συμμετοχής των Ρώσων αθλητών

bet365

Η ΔΟΕ έδωσε στην δημοσιότητα τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι Ρώσοι αθλητές προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση-ρίξιμο μπαλάκι στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες αναφορικά με την συμμετοχή ή όχι Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η ΔΟΕ έκανε γνωστές τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι αθλητές για να βρεθούν στο μεγάλο αυτό ραντεβού.

Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στους Ολυμπιακούς

1. Η ΔΟΕ δε θα δεχθεί τη συμμετοχή κανενός Ρώσου αθλητή ή αθλήτριας στους Ολυμπιακούς του 2016 αν δεν πληρεί τα ακόλουθα κριτήρια.

2. Η συμμετοχή θα γίνεται δεκτή μόνο αν ο αθλητής μπορεί να παρουσιάσει ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία στη διεθνή ομοσπονδία την οποία ανήκει. Οι όροι που πρέπει να τηρηθούν είναι:

– οι διεθνείς ομοσπονδίες να πιστοποιήσουν πως οι αθλητές που έχουν προκριθεί πληρούν τα κριτήρια του κώδικα της WADA.

- η απουσία ενός θετικού ελέγχου αντι-ντόπινγκ από το εθνικό εργαστήριο δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκές στοιχείο για τις Ομοσπονδίες.

– οι διεθνείς ομοσπονδίες θα πρέπει να εξετάσουν προσεχτικά τους φακέλους όλων των αθλητών για να βεβαιωθούν ότι έχουν γίνει επαρκείς και σωστοί έλεγχοι αντί-ντόπινγκ.

– όσοι αναφέρονται στην έκθεση του Μακλάρεν και έχουν εμπλοκή σε υποθέσεις απαγορευμένων ουσιών, είτε είναι αθλητές, είτε προπονητές, είτε παράγοντες ή υπάλληλοι δε θα τους επιτραπεί με οποιοδήποτε τρόπο η συμμετοχή στους Αγώνες.

- οι διεθνείς ομοσπονδίες θα πρέπει να εφαρμόσουν τους αντίστοιχους κανόνες και στις εθνικές ομοσπονδίες.

3. Δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε οποιονδήποτε έχουν επιβληθεί οποιασδήποτε μορφής κυρώσεις για εμπλοκή σε υπόθεση απαγορευμένων ουσιών.

4. Η ΔΟΕ θα εγκρίνει τη συμμετοχή μόνον αυτών που θα πληρούν τα κριτήρια 2 και 3.

5. Όποιος αθλητής γίνει τελικά αποδεκτός θα υπόκειται σε επιπλέον ελέγχους εντός και εκτός αγώνων. Οποιαδήποτε μη διαθεσιμότητα (έστω και μία) αυτομάτως τον θέτει εκτός.

 

Τελευταία Νέα