Mε παρέμβαση Καπράλου η Βουρνά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θοδωρής Βασίλης
Mε παρέμβαση Καπράλου η Βουρνά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το ρόλο του Προέδρου της ΕΟΕ στο να πάει η Ελληνίδα κολυμβήτρια στο Ρίο, παρά το λάθος της Koλυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Αρκετές ημέρες κράτησε το σίριαλ της συμμετοχής της Κριστέλ Βουρνά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που είχε τελικά αίσιο τέλος για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τι έγινε και φτάσαμε από την πρόκριση στον αποκλεισμό και μετά ξανά στην πρόκριση, χάρη στις ενέργειες του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Βουρνά έπιασε το β’ όριο για τα 100 μέτρα πεταλούδα και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας έσπευσε να της πει ότι θα πάει στο Ρίο, παρότι οι κανονισμοί της ΔΟΕ και της FINA αναφέρουν ότι δεν προκρίνεται αθλητής με το β΄όριο, εάν αθλητής από την ίδια χώρα έχει πιάσει το α’ όριο, κάτι που συνέβαινε για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα με τη Ντουντουνάκη που είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή στην πεταλούδα.

Μάλιστα η επιστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας προς την ΕΟΕ που την υπέγραψε ο εκτελεστικός διευθυντής Μαρκουλέσκου, ήταν κατηγορηματική και μεταξύ άλλων έλεγε: «Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι κατανοούμε πλήρως την κατάσταση και λυπούμαστε ειλικρινά για την αθλήτρια, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουμε με ισονομία τον κανονισμό για όλες τις Εθνικές Ομοσπονδίες και τις Ολυμπιακές Επιτροπές.

Επιπλέον, αυτό που μας εκπλήσσει είναι το ότι η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, αν και γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες και έχει ήδη έναν αθλητή Α κατηγορίας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, δεν επικοινώνησε μαζί μας προτού προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες και προτού ενημερώσει την αθλήτρια.»

Ηταν ξεκάθαρα λοιπόν λάθος της ΚΟΕ που βιάστηκε να… προκρίνει τη Βουρνά στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν.

Τότε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ανέλαβε δράση και εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του στο διεθνή χώρο, επικοινώνησε τόσο με τη ΔΟΕ, όσο και με τη FINA και ζήτησε να ταξιδέψει στο Ρίο η Βουρνά.

Τελικά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πείστηκε, ενημερώνοντας τον Σπύρο Καπράλο ότι η Βουρνά τελικά μπορεί να αγωνιστεί στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού. Αμέσως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ επικοινώνησε με την αθλήτρια και της μετέφερε πρώτος τα καλά νέα, με τη Βουρνά να πετά στα ύψη από τη χαρά της.

Ο Σπύρος Καπράλος, όμως, δεν έμεινε εκεί, καθώς κατάφερε με τις γνωριμίες που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο, να εξασφαλίσει κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για την τοξοβόλο Ψάρρα, αλλά και την επταθλήτρια Υφαντίδου που την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι πάνε Ρίο.

 

Τελευταία Νέα