«Οι Έλληνες Αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

«Οι Έλληνες Αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Μέσα από 781 σελίδες και 64 επιλεγμένες φωτογραφίες, ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί, να θυμηθεί και να μάθει όλους όσοι από το... μακρινό 1896 έως και το 2012, πήραν μέρος με τα Ελληνικά χρώματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες! 

Μια εξαιρετική δουλειά, πολύτιμο αρχείο για όλους, που φέρει την υπογραφή του Γραμματέα της ΕΣΟΑ, Γιώργου Λιβέρη, ο οποίος φυσικά ως αθλητής πήρε μέρος σε 10 (!!!) Ολυμπιακούς Αγώνες! Όπως ενημερώνει με σημείωμα του, «Από το 1960 που έλαβα μέρος ως Αθλητής και τις εν συνεχεία 10 παρουσίες μου σ’ αυτούς, προσπάθησα και κράτησα μνήμες καιστοιχεία για όλα τα Αθλήματα.

Η κυριότερη δυσκολία ήταν το γεγονός ότι μέχρι το 1912 η συμμετοχή Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ελεύθερη, χωρίς φιλτράρισμα επίσημου φορέα. Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια συστηματοποιήθηκε, η αναζήτηση μεθοδεύτηκε και οι κόποι ανταμείφθηκαν με τηναπόκτηση δεδομένων για το 98% των μετασχόντων.

Η τελική διαμόρφωση των κειμένων με όλα τα Μετάλλια (με ακριβή ημερομηνία), η τακτοποίηση των 31 Σπορ σε αλφαβητική σειρά – όπως και των Αθλητών, οι πίνακες με τους Αρχηγούς, τους Σημαιοφόρους και ο συγκριτικός έλεγχος με τις ξένες πηγές,πρόσφεραν ένα έργο που ικανοποίησαν, ώστε να το προλογίσουν, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και φυσικά ο Γιώργος Ανδρεάδης, Πρόεδρος της ΕΣΟΑ» .

Να τονιστεί πως το βιβλίο κατέστη δυνατόν να εκτυπωθεί με τη συμπαράσταση μελών του Προεδρείου της ΕΣΟΑ ενώ τα έσοδά του θα διατεθούν αποκλειστικά στο Σωματείο των Ελλήνων Olympians.